Schumacher további Ferrari-győzelmeket vár

2003.01.17. 10:27
A radikális szabálymódosítások ellenére is biztos a Ferrari 2003-as sikerében a világbajnok versenyző és csapatfönöke.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán a Forma-1 izgalmasabbá tétele és a költségek csökkentése érdekében új szabályokat vezet be a március 9-én induló szezonra. A sportág irányítói az erőviszonyok kiegyenlítődését várják az változtatásoktól, ám Michael Schumacher szerint a Ferrari idén is simán megnyeri a világbajnokságot.

"Előnyösek az új szabályok"

"Meglepett, hogy az FIA közvetlenül a szezon kezdete előtt ennyire komoly szabályváltoztatásokat vezetett be. A Ferrarinak azonban ez nem jelent majd hátrányt, hiszen az elektronikai eszközök nélkül a csapatmunkára hárul nagyobb feladat, abban pedig mindig is jók voltunk. Ezt figyelembe véve azt mondom, lehet, hogy még előnyünk is származik az új szabályokból" - nyilatkozta a világbajnoki cím védője.

Schumacher ugyanakkor sajnálja, hogy a kocsi beállításakor kompromisszumokat kell majd kötnie. "Nem lehet olyan tökéletesen felkészíteni az autót a futamra, mint az utóbbi években. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fiatal pilótáknak nehezebb dolguk lesz az elektronika nélkül, hiszen a kocsit nem lesz egyszerű a pályán tartani, különösen esőben nem. Vizes pályán még a tapasztaltabbaknak is sokkal jobban oda kell figyelniük, mint eddig" - értékelte a szabálymódosításokat az ötszörös világbajnok.

A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt szintén nem fél attól, hogy az istállójának bármilyen hátrányt jelent majd az új körülmények között versenyezni.

"Az élen marad a Ferrari"

"Biztos vagyok benne, hogy ezek a szabályok nem veszélyeztetik a Ferrari státuszát a Forma-1-ben. Alkalmazkodunk a kihívásokhoz, és továbbra is képesek leszünk az élen maradni" - szögezte le a francia szakember.

Todt csütörtökön azt is bejelentette, hogy az idei szezonra tervezett Ferrari hivatalos bemutatója február 7-én lesz a gyár központjában, Maranellóban. Mivel ez több, mint egy hónappal a szezon első nagydíja előtt van, valószínű, hogy a Ferrari versenyzők az eddigi terveikkel szemben mégis új gépekkel indulnak az ausztrál nyitófutamon.