Ausztria elveszítette Forma 1-es futamát

2003.01.27. 13:03
Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú irányítója bejelentette, hogy dohányreklámok betiltása miatt az idén utoljára rendezik meg az Osztrák Nagydíjat.
"A 2006-ig szóló szerződés ellenére május 18. után nem lesz több verseny Spielbergben. Ezért elsősorban az önök egészségügyi minisztere a felelős, aki beleegyezett a dohányreklámok betiltásába" - nyilatkozta a bécsi Kronen Zeitungnak, Bernie Ecclestone, a Forma 1 tejhatalmú brit vezetője, aki a kitzbüheli alpesi viadalra érkezett Ausztriába.

Ecclestone jövőre a kínai Sanghajban és közel-keleti kis szigeten, Bahreinben szeretne F1 versenyeket rendeztetni. Tervei szerint 2005-ben Isztambul, majd Oroszország valamelyik városa (várhatóan Szentpétervár) is csatlakozhatna

A spielbergi A1-Ring már második pálya, mely a dohányreklámok betiltása miatt veszítette el helyét a Forma1-es versenynaptárban, a FIA korábbi döntése szerint jövőre Belgium sem rendezhet futamot, és több EU-tagállam futama is veszélybe került.

Könnyen elképzelhető, hogy néhány év múlva csak 5-6 verseny lesz Európában - tette hozzá a jelenlegi legnagyobb hatalommal bíró sportvezető.