Schumacher a régi Ferrarival kezdi a szezont?

2003.02.17. 14:38
Az új fejlesztésű autó 1.8 másodperccel bizonyult jobbnak a réginél, a Ferrari házi tesztpályáján, mégis meglehet: Schumachernek a hatodik világbajnoki címéért a régivel kell versenybe szállnia.
A Ferrari az elmúlt hetekben sorra döntögette a pályacsúcsokat saját, fioranói tesztpályáján - majd két másodperccel volt gyorsabb az új autó a tavalyinál -, a vezetők most mégis arra gondolnak, hogy a Forma 1 március kilencediki ausztráliai rajtján a régi autót indítják útnak.(A megbízhatósághoz kétség sem férhet, hiszen az ötszörös világbajnok valamennyi futamon célba ért.)

A nyolcvan hibátlan kör ellenére

Schumacher pár napja nagy büszkén azt mondta, hogy az F2003-GA névre elkeresztelt autó kifejezetten megbízható, és hogy rendre nyolcvan kört tett meg az aszfalton a legkisebb hiba nélkül. A Ferrari motorokért felelős főnöke, Paolo Martonelli ezzel egyidejűleg azt fejtegette, hogy a versenyzőik már a kezdetektől keményen kínozhatták az autót, és mindez meg is látszik az eredményeken.

Ennek ellenére ezúttal sem - tavaly is csak a harmadik futamon, a Brazil Nagydíjon kapta meg az új autót a régivel is diadalmaskodó Schumacher - akarják megkockáztatni a rossz rajt lehetőségét.

Schumacher: adódhatnak még problémák

Nyilván szeretnék azt is letesztelni, hogy az ellenfelek mire képesek. Az olasz La Gazzetta dello sport azonban már azt a kérdést teszi fel vezércikkében, hogy miért kell várni az új autó bemutatkozására - Húsvétig, vagyis a negyedik, imolai futamig.

Erre reflektálva Schumacher a saját honlapján - www.michael-schumacher.de - már azt mondta: "ez az autó meglehetősen új, ezért biztos vagyok benne, hogy adódnak még problémák vele."

Gyorsul a McLaren is

Így tehát könnyen meglehet, hogy biztosra mennek, kivált, ha az ellenfelek nem kényszerítik ki a változtatásokat. Ugyanakkor a verseny szempontjából jó jelnek tűnik, hogy a barcelonai teszteken a McLaren is két másodperccel jobb időket futott a tavalyinál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!