Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Schumacher izgul

2003.03.03. 23:35
Pénteken magyar idő szerint hajnali négykor az első edzésekkel megkezdődik Ausztráliában az idei Forma-1-es szezon. A három élcsapat közül a Ferrari készült föl a legjobban, a Williams leginkább csak küszködött a teszteken, a McLarenről pedig szinte semmit sem tudni.
Közel öt hónapos szünet után a hétvégén ismét pályára gurulnak a Forma-1-es autók, Melbourne-ben pénteken a szabadedzésekkel megkezdődik a 2003-as szezon. A csapatok felszerelése négy Boeing Jumbo Jettel már hétfőn megérkezett Ausztráliába, és néhány csapat már el is foglalta a maga garázsát.

Michael Schumacher: a Ferrari sem lazíthat

A világbajnokság legnagyobb esélyese, a Ferrari az elsők között vette birtokba a boxutcát, és kezdte meg az előkészületeket a vasárnapi futamra. A pilótákra a hét közepéig még várniuk kell a rajongóknak, ekkor érkeznek a Schumacher fivérek is.

A két testvér ellentétes hangulatban landol majd Melbourne-ben, míg Michael felkészülése a Ferrarival tökéletesen sikerült, addig Ralf szenvedett az új Williams-BMW-vel. Az ötszörös világbajnok az F2003-GA nevű modellel Fioranóban és Imolában is körrekordot ért el a teszteléseken, ám a remek eredmények ellenére még sem az új autóval, hanem a tavalyi - a téli edzéseken tökéletesen futó - géppel indul az idénnyitón.

"Az új autóval annyi tesztkört próbálunk megtenni, amennyit csak lehet, és amíg nem látjuk tökéletesnek, addig a tavalyi gépet használjuk. Az eddigi időeredmények alapján nyilvánvaló, hogy az idei modellben óriási lehetőségek rejlenek, a régi azonban pillanatnyilag még megbízhatóbb" - nyilatkozta hétfőn az idősebb Schumacher.

A hatvannégyszeres futamgyőztes pilóta tavaly szintén az előző évi modellel versenyzett Ausztráliában, és akkor ugyan simán nyert, most azonban még is nyugtalan.

"Minden verseny előtt izgulok, a szezon első futama előtt pedig különösen. A Ferrari a vb legnagyobb esélyese, de óriási hibát követnénk el, ha elhinnénk, hogy a vezető helyünk nem forog veszélyben. Az lenne az első lépés a kudarc felé" - nyilatkozta a németek nemzeti hőse.

Lassú Williams

Michael Schumacher öccsének, Ralphnak ugyan sokkal több oka lenne az idegességre, hiszen januárban és februárban nem érte el a várt eredményeket új kocsijával, ennek ellenére sztoikus nyugalommal nyilatkozott a csapata esélyeiről.

"Pillanatnyilag szó sincs arról, hogy Melbourne-ben győzhetnénk. Az az igazság, hogy fogalmam sincs, hol tartunk a kocsi fejlesztésében, de az biztos, hogy az eddigi teljesítménye elmarad a várttól. A bátyám a Ferrarival sokkal esélyesebb nálunk, egyértelműen ő a világbajnokság favoritja" - szólt higgadtan Ralf Schumacher.

Egyik főnöke, a BMW sportigazgatója, Gerhard Berger egyetlen rövid mondatban összefoglalta a Williams gondjainak okát - - "nem elég gyors a kocsi ".

A Williams FW15-ös csupán Valenciában futott elfogadhatóan - Montoyával a volán mögött megdöntötte a pályacsúcsot - Barcelonában és Jerezben viszont nem csak a Ferrari, de a McLaren autói is megelőzték.

Meglepetés McLaren

A McLaren ráadásul a tavalyi gépével volt jobb a Williamseknél, Ron Dennis gárdája még be sem mutatta a 2003-as kasztniját, versenyzői, Coulthard és Raikkönen a sorozat első három futamán biztosan - de lehet, hogy még tovább, az új Mercedes motorral felszerelt régi kocsijukkal állnak rajthoz.

Meglepő ugyan, de igaz, hogy a mezőny egyik legismeretlenebb tagja Melbourne-ben a McLaren lesz.