Schumacher a másnaposságáról

2003.03.04. 10:56
Kevéssel a hétvégi Forma 1-es Ausztrál Nagydíj előtt jelent meg Németországban az ötszörös világbajnok, Michael Schumacherről a Hajtóerő című könyv, amelyikben őszintén vall titkairól, a Ferrariról, még másnaposságáról is.
Michael Schumacher idén világrekord megdöntésére készül, és hatodszor is szeretné elhódítani a vb elsőséget. Újabb sikerével sorrendben negyedszer lenne első, és mind a négy győzelmet a Ferrarival érné el. "Nem értettem, amikor a csapathoz kerültem a név varázsát, úgy tekintettem az istállóra, mintha egy lenne a többi közül. Akkor felfoghatatlan volt, amit most már pontosan tudok. a rajongók . A fanatikusok határtalan szenvedélye és lelkesedése tudatosította bennem a Ferrari-mítoszt."

Jó döntés volt a Ferrarit választani a McLaren helyett

Schumacher élete legjobb döntésének tartja, hogy a Ferrarihoz igazolt, noha igen kedvező ajánlatot kapott az ugyancsak feltörekvő McLarentől is. "A sikertelen évek után abban a helyzetben voltunk, hogy szerettünk volna végre valami igazán nagy eredményt elérni, és maradandót nyújtani a sok drukkernek" - magyarázta.

A nagy pillanat - épp a McLaren verte az előző két évben a Ferrarit - három év próbálkozás után végül 2000 őszén érkezett el, amikor 21 év után világbajnoki címet nyert a Ferrari. Schumacher így emlékszik vissza az eseményekre: "Életem legborzasztóbb három éjszakáját Suzukában töltöttem a versenyt megelőzően. Rázott a hideg, egész testemen, tetőtől-talpig éreztem a feszültséget, ami csak az első kanyar bevétele után múlt el."

Két nap alatt heverte ki a részegség fáradalmait

"Leírhatatlan, amit a célbaérkezéskor éreztem, végtelenül szerencsésnek hittem magam" - mesélte a világbajnok. Aztán eufórikus hangulatában úgy a kormányra csapott, hogy a mérnökök jobbnak látták kicserélni, mert balesetveszélyesnek tartották. Bevallása szerint a dobogón úgy érezte magát, mintha az egész világ ölelné körül.

A legendás suzukai ünneplésről a következőket mondta. "A karaoke-bárban üldögélve nem éreztem az alkohol mámorító hatását, ám amikor hajnal öt órakor lábra álltam, akkor éreztem, hogy nagy baj van. Örültem, hogy Corinna ott volt mellettem, mert nagyon berúgtam. A thaföldi szabadságom első két napján sikerült csak kihevernem a részegséget, és a másnaposságot."

Mindig új lehetőségek nyomában

"Állandóan visszatérő kérdés, hogy szükségszerű-e rendületlenül új és jobb utakat keresni az eredményesség érdekében. Meggyőződésem, hogy a magától értetődő sikereket kizárólag így lehet elérni. Soha nem voltam azon a véleményen, hogy ne aknázzuk ki a lehetőségeket, főleg, ha ezekről rendre visszaigazolást kapunk a teszteken illetve a versenyeken.