Schumachert gyomorgörcs gyötri

2003.03.06. 13:25
Noha az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher tekinthető a favoritnak a hétvégi Ausztrál Nagydíj előtt, meglehetősen visszafogottan értékeli az esélyeket.
A Ferrari címvédő pilótáját, a német Michael Schumachert az elmúlt hetek megnyugtató teszteredményei ellenére feszült várakozás jellemzi az ausztráliai futammal pénteken kezdődő Forma-1-es szezon előtt.

A címvédőt a feszültség hozza lázba, nem a hatodik világbajnoki cím

"Minden verseny előtt kissé ideges vagyok, s ez különösen igaz az idénynyitókra, ugyanis ebben a sportágban sohasem tudhatja biztosan az ember, mit tartogat számára az éppen kezdődő év. A gyomorgörcs akkor is gyötör, ha látszólag minden a legnagyobb rendben van" - nyilatkozott az ötszörös világbajnok.

Schumachert gyakran faggatják arról, hogy maradt-e még bármiféle motivációja, miután már mindent, elért amit lehetett: "Harminc éve versenyzek és mindig voltak céljaim, ahogy most is vannak, de nem elsősorban a hatodik világbajnoki cím megszerzésére gondolok. Igazán a száguldás és a feszültség hoz lázba."

Nem véleményezte bővebben a szabálymódosításokat

A legutóbbi három melbourne-i futamot megnyerő pilóta közvetlenül a premierjük előtt sem foglalt állást a szabálymódosításokkal kapcsolatban: "Ezen a hétvégén kiderül minden, addig pedig felesleges előre keseregni és kritizálni. Egy biztos: az autók felkészítését komolyan befolyásolják az új rendelkezések, s a pénteki edzés kiemelt jelentőséggel bír majd" - mondta.

Majd hozzátette: "A tankolás megtiltása a szombati időmérő és a vasárnapi futam között első hallásra nem tűnik jó ötletnek, ráadásul én mindig élveztem, amikor a kocsik a folyamatos állítások következtében fokozatosan jobbak lettek."