Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Nem aggódik a Ferrari-vezér

2003.03.09. 16:18
Nem tartja tragédiának a Ferrari gyenge idénykezdését Jean Todt csapatfőnök. A világbajnok csapat vezetője a szabálymódosításokban és körülmények kiváltotta rossz reakciókban látja a váratlanul gyenge eredmények okát.
Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke szerint egyáltalán nem tragédia, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon Michael Schumacher csak negyedik lett, Rubens Barrichello pedig kiesett.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz szezon előtt állunk, ugyanakkor tudjuk, hogy rendelkezünk azokkal a képességekkel, amelyek a sikerhez szükségesek" - nyilatkozta a világbajnoki címvédő csapat vezetője.

Todt úgy véli, hogy a rossz eredmény okát egyrészt a szabálymódosításokban kell keresni, másrészt abban, hogy ezúttal nem sikerült gyorsan és jól reagálni a változó körülményekre. "Nagyon furcsa futam volt. Az időjárás, ezzel összefüggésben a megfelelő gumiválasztás, a biztonsági autó kétszeri megjelenése mind olyan tényező, amely befolyásolta az eredményt".

A csapatfőnök szerint "öt pont megszerzése nem éppen a legjobb eredmény, azután, hogy mindkét Ferrari az első sorból rajtolt, ugyanakkor legalább megbizonyosodhattak arról, hogy a legkisebb hiba is megbosszulja magát".