Válságstáb a Ferrarinál

2003.03.11. 14:02
Michael Schumacher ausztráliai negyedik helye után a Ferrari vezetése azzal a gondolat foglalkozik, hogy a tervezettnél korábban, már a következő malajziai futamon bevessék az új fejlesztésű autót.
Az elmúlt 53 Forma 1-es futam - több mint három év - mindegyikén állt a dobogón ferraris pilóta, az idénynyitó ausztrál versenyen azonban megszakadt a sorozat, Schumacher csak negyedik lett. A Ferrari elöljárói nyilatkozataikban arra utaltak, hogy minden széria véget ér egyszer, mindenkit nyugalomra intettek, egyidejűleg hangsúlyozták: ebből az eredményből nem kell messzemenő következtéseket levonni.

Imola helyett Sepang?

A német Bild információi szerint azonban a leintés után két órával válságértekezletet tartott a konstruktőrök versenyében tavaly elképesztő fölénnyel diadalmaskodó olasz csapat.

A félórás megbeszélésen az újság szerint - a hibák elemzése mellett - arról is tárgyaltak, hogy bevessék-e már a következő, malajziai futamon az új fejlesztésű autót, vagy maradjanak az eredeti terveknél és csak az első európai versenyen, Imolában, április huszadikán mutassák be a kocsit.

Nyomás alatt a Ferrari

Korábban Michael Schumacher úgy nyilatkozott: kizárólag akkor vetik be az új Ferrarit, amennyiben minden tesztet befejeznek. Ezt az álláspontot képviselte a csapat vezetése is, egyúttal kizárták annak lehetőségét, hogy április előtt kijöjjenek a 2003-as modellel.

A McLaren csak Barcelonában mutatja új motorját

Az istálló szóvivője, Luca Colajanni viszont már sokat sejtető utalást tett hétfőn arra, hogy akár már Sepangban kipróbálják a versenyautót. "Még nem eldöntött a kérdés" - válaszolta. A kérdés mindazonáltal a német sajtó szerint napirenden van, kivált, a régi McLaren gyorsaságát látva.

A brit csapattal kapcsolatos értesülés, hogy ők maradnak az eredeti tervüknél, és a szupererős, 930 lóerős új motorukat csak - május elején - Barcelonában alkalmazzák.