Raikkönen: Én leszek a világbajnok!

2003.03.25. 09:44
Vasárnap győzött először, de hétfőn már a világbajnoki sikert sem tartotta lehetetlennek a fiatal finn. Az ötszörös bajnok szerint a Ferrarinál minden rendben, az olasz média szerint nem.
Vasárnap Malajziában Kimi Raikkönen megszerezte első F-1-es győzelmét, amely nagyon meghozta a finn önbizalmát. A mindössze 23 éves versenyző kijelentette, célja a világbajnokság megnyerése.

"Nem félek Schumachertől"

"Mindenképpen világbajnok akarok lenni. Schumachert már jól ismerem, s egyáltalán nem félek tőle" - nyilatkozta elszántan Raikkönen, akit maga a nagy ellenfél is magasztalt a győzelme után.

"El kell ismernem, hogy Raikkönen az egyik legkeményebb ellenfél, aki ellen valaha is versenyeztem" - mondta Michael Schumacher. Érdekesség, hogy az ötszörös világbajnok legutóbb az 1998-as szezon elején tett hasonló kijelentést, akkor Mika Hakkinent dicsérte, aki abban az esztendőben végül világbajnok is lett.

Schumacher beszélt továbbá a Ferrari idei sikertelenségéről is, ám szerinte nem olyan kritikus a helyzet, mint amilyennek tűnik.

"Nincs válságban a Ferrari"

"Nincs krízisben a csapat, csak annyi történt, hogy az idei két futamot nem mi nyertük meg. A gyengébb eredmények ellenére sincs szó arról, hogy már Brazíliában bevetnénk az új kocsit. Az F-2003-GA csak akkor jön, amikor tökéletes lesz" - igyekezett nyugtatni a kétkedőket a német, akinek az olasz médiát azonban nem sikerült meggyőznie arról, hogy minden rendben lenne.

"Schumacher már nem a Forma-1 ura"

"Vészhelyzet a Ferrarinál. Lehet, hogy az előző évek sikereiért az idei vereségekkel fizet az istálló?" - írja például a római Corriere dello Sport.

A milanói La Gazzetta dello Sport pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy Kimi Raikkönen tényleg képes lehet legyőzni Schumachert: "Schumacher, figyelem! A fiatal finnben minden megvan, ami egy világbajnokság megnyeréséhez kell."

A torinói Tuttosport, ahogy mindig, most is vádol és a vészharangot kongatja: "Schumacher idei második meccsén belőtte a második öngólját, kiderült, hogy ő is csak ember. A csapat nagy nyomás alatt van, új taktika kell különben baj lesz."

A Repubblica című politikai napilap is foglalkozik a Ferrari gondjaival, egyértelműen kijelenti, hogy a német pilóta elvesztette egyeduralkodói szerepét a Forma-1-ben.

"Schumacher már nem a Forma-1 ura. A Todt-Brawn-Schumacher triónak új taktikát kell kieszelnie, különben folytatódnak a problémák." A Bild információi szerint újabb válságértekezletre került sor, csakúgy, mint a legutóbbi, ausztrál futam után. A német lap azt is kiemeli, hogy teljes mértékben igaza volt Coulthardnak, aki még a szezon előtt azt nyilatkozta, amennyiben nyomás alatt tartják a címvédőt, akkor hibázik. Ralf Schumacher ehhez csak annyit tett hozzá, hogy a testvére nem robot, így természetesek a bakijai.

Nagy-Britanniában persze totálisan ellentétes a közhangulat, a lapok úgy ünneplik Raikkönent, mintha angol állampolgár lenne.

"Kimi tökéletes volt"

"Klasszisgyőzelem. Cool Kimi mindent tökéletesen csinált. Schumacher hibázott, de nem úszta meg egy bocsánatkéréssel, megfizetett a hibájáért" - foglalja össze a verseny eseményeit a Star.

A Sun hozza a szokásos bulváros, ám emellett szellemes stílusát: "Raikkönen, a jégember, Schumacher a félember".

A Straits Times pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a finn pilóta a számára szokatlan forróságban is higgadt tudott maradni: "A Jégember nyerte a szezon legforróbb versenyét".