Atipusos tüdőgyulladást visz a Forma 1 Brazíliába

2003.04.03. 13:37
Az atipusos tüdőgyulladás miatt komoly aggodalmakkal várják Brazíliában a hétvégi Forma 1-es futamot.
A Dél-Amerikát eddig megkímélő atipusos tüdőgyulladás gyanújával szállítottak korházba egy a hétvégi Froma-1-es futamra érkezett angol újságírót Brazíliában

A 42 esztendős szakíró az előző futam (Malajzia) helyszínéről Szingapúron keresztül utazott haza, és valószínűleg itt szedte össze a gyilkos kórt. A brazil hatóságok azért is félnek a betegségtől, mert beláthatatlan következményei lehetnek ha az újságíró valóban az egyelőre ismeretlen kórokzót hozta az országba.

A legtöbb versenyző elsősorban mégis inkább azért izgul, hogy végig menjen a versenyen, Schumacher pedig azért, hogy idén is nyerjen végre egy érmet. Az UNICEF nagyköveteként is tevékenykedő ötszörös világbajnok, szerényebb sport sikert már elért a héten: Sao Pauloban egy jótékonysági mérkőzésen gólt lőtt Pelé egykori csapatának, a Santosnak a mezében.

A futamgyőzelmre is esélyesnek tartja magát viszont Barrichello. A hazai pályán versenyző másik Ferraris már a szezon előtt úgy nyilatkozott, ez az ő éve lesz, amihez nagy lökést adhatna a hazai pályán szerzett első hely.