A nemzetközi sajtó a Schumachereket dicséri

2003.04.22. 16:07
A nemzetközi sajtó nagyra értékeli a Schumacher testvéreket, hogy az édesanyjuk halála felett érzett gyászukban is rajthoz álltak a hétvégi Forma 1-es futamon. Még azt is megbocsájtják az ötszörös világbajnoknak, hogy sapkában állt a dobogóra.
Nem a megszokott koreográfia szerint zajlott a vasárnapi Forma-1-es San Marinó-i Nagydíj eredményhirdetése. A futamgyőztes Michael Schumacher ugyanis sapkában állt a dobogó legmagasabb fokán. Az ötszörös világbajnok így akarta leplezni édesanyja elvesztése miatti fájdalmát.

A Bild című német lap szerint az ötszörös világbajnok a leintés után sírva fakadt, így tette meg a tiszteletkört is, és később is képtelen volt megszólalni. Állítólag a futam után mindkét Schumacher-fivér visszatért Németországba, de senki sem látta őket.

"Schumi, helyes dolog volt, amit csináltál?" - tette fel a kérdést az újság arra utalva, hogy a tragédia miatt esetleg ki kellett volna hagyni a futamot. A kedvenc saját honlapján már reagált is:

- Édesanyánk mindig is szerette nézni, ahogy öcsémmel versenyzünk. Biztos azt akarta volna, hogy induljunk!

A Forma 1-ben érdekelt szakemberek is méltatják két versenyző produkcióját, köztük Norbert Haug, a Mercedes főnöke.

Nemzetközi sajtóvisszhang:
Az olasz, angol és spanyol lapok egyöntetűen Michael Schumacher nagyságát méltatják, miután a Ferrari német pilótája édesanyja halála ellenére indult és győzött a San Marinó-i Nagydíjon.

Olaszország:
Gazzetta dello Sport:
"A nagy fájdalom napján Michael Schumacher megajándékozta a Ferrarit a rég áhított győzelemmel. Schumi csendes drámája."
La Repubblica:
"A bajnok drámája: egy nagy pilóta könnyei a tökéletes futam után. Michael Schumacher édesanyja emlékével versenyzett, győzött és sírt."

Anglia:
The Guardian:
"A néma győzelem. Schumacher édesanyját gyászolta a dobogó tetején."
The Times:
"A diadal és a bánat könnyei keveredtek Imolában. A gyász sem tudta megállítani a Schumacher-fivéreket."
Daily Express:
"Schumacher felülemelkedett a családi gyászon. Élete egyik legsötétebb órájában egyik legszebb győzelmét aratta."
The Sun:
"Schumacher győzelmét beárnyékolta anyja halála."

Spanyolország:
As:
"Utolsó tiszteletadás a halott édesanyának. Megismerhettük Schumacher emberi oldalát."