Vizsgálat Schumacher ellen

2003.04.24. 12:37
A címvédő Michael Schumacher a Brazil Nagydíjon figyelmen kívül hagyta a veszélyt jelentő zászlójelzéseket, emiatt a FIA sportbírósága elé kell állnia, Alonsóval együtt.
Annak ellenére, hogy a FIA első embere, Max Mosley a hétvégi San Marino-i futamon bejelentette: lezárult a vizsgálat Michael Schumacher Brazil Nagydíjon elkövetett vétsége ügyében, a szervezet sportbírósága mégis a napirendjére tűzte az ügyet.

Schumacher a versenybírókat is veszélyeztette

Schumacher az emlékezetes esős versenyen a sárga zászló lengetése ellenére, ami veszélyre hívja fel a figyelmet, nem lassított, és nem a körülményeknek megfelelően vezetett. Emiatt csúszott ki az egyik kanyarban, és veszélyeztette a versenybírók életét.

A kieső Schumacher mellett a végül dobogón végző Fernando Alonso is vétett a szabályok ellen - végül az ő balesete miatt kellett leinteni a futamot -, így őt is beidézte a bíróság.

Felfüggesztett büntetés várható

Az ilyen esetekben egyébként többnyire felfüggesztett büntetést szoktak adni, ami általában három versenyre szól. Amennyiben azokon is a szabályokra és a zászlójelzésekre fittyet hányva vezetnek az érintettek, akkor életbe léphet az egy versenyről való eltiltás.