Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Ecclestone: idén is Schumacher lesz a világbajnok

2003.04.29. 20:47
A Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone biztos benne, hogy Schumacher megszerzi a hatodik világbajnoki címét. Favoritja közben továbbra is új kocsijával van elfoglalva, mellyel természetesen azonnal győzni akar.
Annak ellenére, hogy a szezonból még tizenkét verseny hátra van és Michael Sumacher jelenleg csak a pontverseny harmadik helyén áll, Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura biztos a német címvédésében.

"Az utolsó kanyarban dőljön el a verseny"

"Teljesen biztos vagyok abban, hogy Michael Schumacher idén megszerzi a hatodik vb-elsőségét. Azt szeretném azonban, ha ez leghamarabb az utolsó verseny utolsó körének utolsó kanyarjában történne meg" - mesélt vágyairól kedden a német Sport Bild nevű lapnak a hetvenkét éves üzletember.

Ecclestone elmondta még, hogy elégedetlen az új szabályokkal, különösen a "minden kihivást nélkülöző, unalmas kvalifikációs rendszerrel", de pillanatnyilag kénytelen elfogadni azokat.

Tervei azonban már vannak az időmérő felpezsdítésére, szerinte két félórás tréninget kellene rendezni, melyen minden pilóta két-két gyors kört tehetne meg, és az összetett eredményeik alapján rangsorolnák őket.

Schumacher egyébként kedden ismét a hétvégén bemutatandó új autójáról nyilatkozott.

"Nyugodtak vagyunk, de kicsit izgulunk"

"Az imolai sikert követően a csapat élete újra nyugodtabbá vált, de mindenki izgatottan várja az F2003-GA bemutatkozását. A barcelonai pálya komoly kihívás az új kocsinak, de úgy érzem, nem lesz vele semmi probléma. Nem is lehet más a célom, mint úgy debütálni vele, ahogy az elődjét elbúcsúztattam: győzelemmel" - mondta optimistán a világbajnok.