Ágnes
-1 °C
2 °C

Schumacher: Messze még a visszavonulásom

2003.05.08. 15:26
Cáfolta a 2004-es visszavonulásáról szóló korábbi híreszteléseket a hatodik világbajnoki címéért küzdő Michael Schumacher. "Élvezem, hogy mindenki engem akar legyőzni" - nyilatkozta a BBC-nek.
A hétvégén 66. futamgyőzelmét aratta a világbajnoki címvédő Michael Schumacher, és négy pontra csökkentette hátrányát az összetett rangsor élén álló finn Kimi Räikönnennel szemben. A hatodik világbajnoki elsőségéért küzdő - ő lenne az első, akinek sikerül ez a bravúr - versenyzőnek 2004-ben jár le a szerződése a Ferrarinál, és az idény elején számos találgatás látott napvilágot, hogy folytatja-e a versenyzést.

"Élvezem, hogy mindenki engem akar legyőzni"

A BBC-nek nyilatkozva határozottan cáfolta pályafutásának befejezését. "Kifejezetten élvezem, hogy mindenki engem akar legyőzni, élvezem a versenyzést is. Messze van még a visszavonulásom, még évekig versenyezni fogok" - jelentette ki.

A 34 éves klasszis a mezőny második legidősebb tagja, viszont az eredményei kétségkívül igazolják, hogy a fiatalabbakat is képes legyőzni.

Kiszáll a Mercedes vagy a BMW?

A BBC-nek a FIA első embere, Max Mosley is interjút adott, aki kifejtette, hogy véleménye szerint hamarosan ki fog szállni a Forma 1-ből a két német motorgyártó, a Mercedes és a BMW közül valamelyik. Utóbbi cég főtervezője, Mario Theissen cáfolta, hogy búcsúznának, az azonban vitathatatlan, hogy nincsenek megelégedve a Williams-szel. Annak ellenére, hogy a legerősebb motort ők építették meg, az istálló idén még nem nyert futamot, és többnyire a negyedik-ötödik helyet szerzik meg.

Kanadában mutatkozhat be az új McLaren

A McLaren vezetői bejelentették, hogy hamarosan bemutatják az új autójukat, de legkorábban a június eleji montreali futamon ülhet benne Coulthard és Räikönnen. Coulthard már korábban elégedetlenkedett a késlekedés miatt, mondván így nem képesek felvenni a versenyt a Ferrarikkal.