A Mercedes, a BMW, és a Ford is kiszállhat az Forma-1-ből

2003.05.12. 12:06
Allítólag a Mercedes, a BMW és a Ford is a kiszálláson gondolkodik. Schumacher, elégedett, de még többet akar, Montoya viszont kiakadt.
A Ferrari új autója a Spanyol Nagydíjon tökéletesen mutatkozott be, Michael Schumacher győzött az F2003-GA-val, Barrichello pedig harmadik lett. Az autó megbízhatóságával és a gyorsaságával sem volt tehát gond, ennek ellenére az olasz istálló a múlt héten végig Mugellóban és Fioranóban tesztelt.

A gumi az egyetlen gyenge pont

"Rengeteget dolgoztunk a múlt a héten, és azt hiszem, sikerült tökéletesítenünk az új autó megbízhatóságát - nyilatkozta elégedetten Schumacher. - Emellett leginkább a következő futamra szánt gumikat próbálgattuk, a legutóbbi versenyen ugyanis az autó egyetlen gyengébb pontját az abroncsok jelentették".

Barcelonában az ötszörös világbajnok autójának abroncsai a futam közepe felé kezdtek vártlanul gyorsan kopni, és ekkor Fernando Alonso meg is közelítette az élen haladó Ferrarit. A Renault pilótájának nem sikerült előznie, de a Ferrari vezetői szeretnék, ha a jövőben a Bridgestone "papucsok" is fel vennék a remek autó ritmusát.

"Össze kell fognunk a sikerért"

Juan Pablo Montoya csapata, a Williams-BMW idén eddig még a McLaren és a Renault tempókától is messze elmarad, nem hogy a Ferrariétól, és úgy tűnik, a kolumbiai pilótának elege van abból, hogy csak néhány pontra van esélye a futamokon.

"Csapatként kell együttműködnünk ahhoz, hogy kihozhassuk a maximumot abból, amink van. Nem várhatunk a végtelenségig arra, hogy az FW25-ös magától felgyorsuljon, össze kell fognunk, hogy a kocsi minél előbb versenyképes legyen" - szólította föl együttműködésre az istálló tagjait a Spanyolországban negyedikként végző Montoya.

A Williamsnél nehezen emésztették meg, hogy a csapattól néhány hónapja távozott Gerhard Berger, a BMW sportigazgatója nem rég kijelentette, hogy a "BMW, amely a legerősebb motor a Forma-1-ben, a rossz Williams kasztni miatt képtelen sikereket elérni".

Három csapat maradhat motor nélkül

A pletykák szerint egyébként a BMW az eredmények elmaradása miatt a szezon végén kiszáll a Forma-1-ből. Max Mosley, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöke ugyanis elárulta az Express nevű német lapnak, hogy "két motorszállító, amely már rég óta jelen van a Forma-1-ben, valószínűleg hamarosan elhagyja a sorozatot".

A másik távozó állítólag a Mercedes vagy Ford lehet, melyek közül inkább az utóbbi búcsúzása várható, a sikertelenség, és a rengeteg felesleges kiadás miatt. Ha a Ford a szezon végén elhagyná az F-1-et, három istálló is - Jordan, Jaguar, Minardi - motor nélkül maradna.