Schumacher már csak nevet tűzesetén

2003.05.19. 13:22
A sajtó az egekig magasztalja a futamgyőztes Michael Schumachert, az FIA ugyanakkor vizsgálatot indít, miért gyulladt ki tankolás közben az autója. Niki Lauda a Ferrari-szerelők és Schumacher higgadtságát méltatja.
A tavalyi Osztrák Nagydíj után a sajtó keményen bírálta Michael Schumachert, miután a csapatvezetés parancsára a célegyesben megelőzte csapattársát, a brazil Barrichellót. Vasárnapi győzelméről azonban szuperlatívuszokban írnak, hiszen úgy nyerte meg a futamot, hogy közben a boxban kigyulladt az autója.

Lauda csodálja Schumachert

A német Blick Laudát kérdezi az esetről, hiszen az osztrák világbajnoknak 1976-ban szintén kigyulladt az autója. "Fantasztikus volt, milyen gyorsan és higgadtan reagáltak a Ferrari szerelői. Sokkal nagyobb baj is lehetett volna. Schumacher előtt is le kalappal, még akkor is, ha tudta, hogy a ruhája tűzálló és nem eshet komolyabb bántódása."

A csapatfőnök, Jean Todt is kiemelte, hogy a szerelők remek munkát végeztek, ennek megfelelően a győzelemben igen komoly a részük. A FIA szóvivője ugyanakkor hozzátette: vizsgálatot indítanak. "Ki kell deríteni, mi okozta a balesetet. Elképzelhető, hogy a tankolásra még szigorúbb szabályokat és előírásokat kell bevezetnünk" - mondta.

Ki állítja meg Schumachert?

Schumacher néhány órával a futam után már csak nevetett a tűzeseten, és bevallotta: igazán akkor nyugodott meg, amikor látta, hogy a habbal eloltották a lángokat. "Biztos voltam benne, hogy másodszor már nem fordulhat elő a hiba" - jegyezte meg.

A lap felteszi még a kérdést: "ki állítja meg ebben a szezonban Schumachert?" Abban alighanem mindenki egyetért, hogy az új McLaren képes lehet erre, hiszen a Barrichello-vezette Ferrarit eddig kétszer is legyőzték, noha Ross Brawn úgy vélte, hogy egyik autójukat sem lesznek képesek legyőzni a vetélytársak.

Az új McLaren várhatóan a kanadai Nagydíjon debütál, a cél addig is és utána is, egyértelmű: visszaszerezni az első helyet a konstruktőrök között.

Lapszemle
OLASZORSZÁG:
La Gazzetta dello Sport: "Schumi csupa tűz és láng, egy félelmet nem ismerő pilóta. Mi felugrottunk a fotelből, ő viszont meg se moccant a kocsiban."
Corriere dello Sport: "Schumit semmi sem tudja feltartóztatni: sem az időjárás, sem az új szabályok, de még a tűzfüggöny sem."
La Repubblica: "Mint egy harmadik évezredbeli fakír: Schuminak arcizma se rezzent a lángok láttán, hanem sebességbe kapcsolt, és győzött."
Corriere della Sera: "A verhetetlen Schumacher a tűzpróbát is kiállta."
AUSZTRIA:
Die Presse: "Drámák - tragédia nélkül."
Die Standard: "Schumacher helyrehozta az előző idény szépséghibáját, amikor a boxból vezényelt befutási sorrendnek köszönhetően lett világbajnok."