Schumacher 2006-ig a Ferrarié

2003.06.09. 16:23
Az ötszörös világbajnok Ferrari-pilóta, Michael Schumacher és a csapat főnöke, Jean Todt 2006-ig meghosszabbította szerződését az olasz csapattal.
Miután az idény első három futamám a címvédő Michael Schumacher egyszer sem állhatott dobogóra (soha, egyetlen szezont sem kezdett még ilyen rosszul), néhányan tudni vélték, hogy elkedvetlenedett, és visszavonulását fontolgatja.

Barrichellóval egyelőre nem hosszabítottak

Sorrendben aratott három győzelme után azonban ő maga jelentette be: élvezi a versenyezést, és egyelőre nem gondolkozik a visszavonulásról. Hétfőn kiderült: még három évig biztosan a Ferrari volánja mögött láthatjuk. (Csapattársa viszont egyelőre még ismeretlen, a brazil Barrichello jövőre lejáró szerződését még nem hosszabbították meg. Néhány hete elterjedt, hogy a szakvezetés Alonsót szeretné szerződtetni , de nem kizárt, hogy Massa lesz az utód.)

A teljes szakmai stáb marad

A konstruktőrök versenyében az utóbbi négy évben diadalmaskodó Ferrarinál egyidejűleg azt is bejelentették, hogy Schumacher és Todt mellett a teljes szakmai stáb is marad a következő három idényre, vagyis egyelőre Ross Brawn technikai igazgató - őt a télen a Jaguarral hozták hírbe -, Paolo Martinelli, a motor elsőszámú felelőse, Rory Byrne főtervező és Gilles Simon motortervező sem távozik. Szerződésük egyébként 2004-ben járt volna le.

A részletek nem nyilvánosak

A szeződés-hosszabbítások bejelentése a háttérben felgyorsított tárgyalásokat valószínűsít, hiszen Willi Weber, a 34 éves német klasszis menedzsere a június elsején rendezett monacói futam előtt még úgy nyilatkozott, hogy a pontversenyben egyelőre második helyen álló Schumacher csak szeptemberben, az Olasz Nagydíj előtt határoz a folytatásról.

Az új szerződések részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Schumacher jelenleg évi 25 millió eurót (6,5 milliárd forintot) kap az olasz csapattól, valószínúleg az új megállapodás is hasonló összegről szól.