Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Räikkönen: Még nyílt a világbajnokság

2003.06.16. 14:55
Schumacher idei negyedik győzelme után megkönnyebbültek a Ferrari vezetői. Az ötszörös világbajnok átvette a pontversenyben a vezetést, és az új McLaren állítólag még két hét múlva sem lesz bevethető.
A várakozásoknak megfelelően a világbajnoki címvédő Michael Schumacher a montreali futam után átvette a vezetést a a pontversenyben. Az eddig négy ponttal vezető Räikkönen hibázott a szombati edzése , és utolsó hellyel egyszersmind a boxutcabeli indulással kellett megelégednie

Schumacher: esélyük sem volt az előzésre

Schumacher kihasználta a kínálkozó esélyt, igaz ehhez kellett az is, hogy Montoya megperdüljön a második körben, valamint hogy a testvérét, Ralfot megelőzze a tankolások során.

"A fékproblémáim miatt óvatosabb voltam a szokásosnál, de a motor erejét bizonyította, hogy az edzésen a rekordsebességgel száguldó Williamsek egyszer sem tudtak annyira megközelíteni, hogy esélyük legyen az előzésre" - mondta Scumacher, aki különösen büszke volt 348-as csúcssebességére.

Räikkönen: képes vagyok visszavenni az első helyet

Ross Brawn technikai vezető így értékelt: "Egyike volt a legjobb futamoknak, amelyeket valaha láttam. Megkönnyebbültünk, amikor a hetvenedik kör után leintették a versenyt." Jean Todt csak ennyit mondott: "Michael nélkül semmire sem mentünk volna, hiába választottunk jó taktikát. Tökéletesen versenyzett."

Räikkönen bár csalódott volt, de nyilatkozatában azt emelte ki, még nyílt a világbajnokság, hiszen ebben az új, módosított pontrendszerben nem igazán lehet nagy előnyt szerezni. "Szoros futamok várnak még ránk, be tudom bizonyítani, hogy nem felejtettem el nyerni. A csapatot és magamat is képesnek érzem arra, hogy visszavegyük az első helyet" - jelentette ki. (A német sajtó egy része ugyanakkor úgy tartja, hogy innentől kezdve lefutott a verseny.)

Még egy hónapig várni kell az új McLarenre?

A McLaren gondjait azonban tetézi, hogy az új autó a hírek szerint még a következő Nürburgringi futamra sem lesz használható. Így hát egyelőre nem lehet Norbert Haugot szembesíteni korábbi állításával, miszerint az új modellt nem lehet majd megverni.