Schumacher átlépheti az álomhatárt

2003.06.25. 12:00
Schumacher a Nürburgringről, a szurkolóiról és a kocsijáról áradozik a hétvégi Európa GP előtt, új rekordjára azonban csak néhány szóban tért ki.
A szokásos két hét pihenő után a Forma-1 mezőnye e hétvégén Németországban áll rajthoz a nürbürgringi Európa GP-n. A futam legnagyobb esélyese természetesen a vb-címvédő Michael Schumacher, aki idén is vezeti a pontversenyt.

"Jó pálya, jó közönség, jó autó"

A német pilóta legutóbbi, kanadai győzelme után nyugodtan készülhet a versenyre, ezt tükrözik nyilatkozatai, melyekben a Nürburgringet, a hazai közönséget, és a Ferrariját is dicséri.

"Nagyon tetszik a Nürburgring új vonalvezetése, szerintem a nézők így látványosabb futamot láthatnak, nekünk pilótáknak pedig izgalmasabb versenyünk lesz" - mondta az ötszörös világbajnok, utalva arra, hogy a tavalyi átépítések után a rendezők ismét változtattak a célegyenes utáni hajtűkanyar, illetve az utolsó sikán nyomvonalán.

Schumachernek az sem okoz gondot, hogy a 100 ezer néző egyaránt győzelmet vár tőle, és igen csalódott lenne, ha nem az első számú Ferrari-pilóta állhatna a dobogó tetejére.

"Sokan úgy gondolják, hazai közönség előtt nagyobb a pszichikai nyomás a pilótákon, de ez szerintem nem így van. Sőt, épp ellenkezőleg, otthon versenyezni számomra extra motivációt jelent" - kedveskedett a rajongóinak az idáig 68 futamgyőzelmet jegyző Schumacher, aki szintén csak a győzelemmel lenne elégedett.

"Csodálatos a kocsink, minden pályán képes a tökéletes teljesítményre. A Nürburgringen általában jól szereplünk, azt hiszem, idén sem lesz ez másként" - szólt a ferraris.

A vasárnap felállítandó új rekordjáról, az 1000 pontos álomhatár átlépéséről azonban nem szívesen beszélt: "eddig 999-nél tartok, ha meglesz az 1000. is, akkor esetleg ünnepelhetünk egy kicsit".

"Megtapsolnak minket"

Michael Schumacher idei legnagyobb ellenfele, a mcLarenes Kimi Raikkönen azonban nem készülhet ennyire gondtalanul, a pontversenyben három pont lemaradással álló finn legnagyobb problémája, hogy még mindig a tavalyi autóval kell rajthoz állnia.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug azonban a pilótát és a rajongókat is megnyugtatta: "igaz, hogy az utóbbi hetekben problémáink voltak az új autóval, ám biztos vagyok benne, hogy azok az ellenfelek, akik emiatt most dörzsölik a tenyerüket, nemsokára már tapsolni fognak nekünk".

A szakember szerint július 20-án, a Brit Nagydíjon már versenyre kész állapotban lesz a pillanatnyilag még technikai problémákkal küszködő MP4/18-as kódnevű kocsi.

Ralf Schumacher és Trulli is hosszabbít

A legutóbbi két versenyen egy győzelmet, valamint egy második és egy harmadik helyet szerzett Williams-BMW versenyzői is bizakodva várják az Európa GP-t, és a gárda jó szereplése miatt Ralf Schumacher hamarosan meghosszabbítja a 2004-ben lejáró szerződését.

"A menedzserem, Willi Weber is ott lesz a Nürburgringen, és tárgyalni fog Sir Frank Williamsszel az új szerződésemről" - mondta a kis Schumacher, akit néhány hónapja a Toyotával is hírbe hoztak.

Szintén jelenlegi csapatánál, a Renault-nál marad Jarno Trulli is. Az olasznak az év végén kifutó kontraktusát ugyanis kész meghosszabbítani Flavio Briatore csapatfőnök.

"Mindkét pilótánkkal elégedettek vagyunk, nem hiszem, hogy Trulli jövőre elhagyná a csapatunkat" - nyilatkozta Briatore.