Ralf Schumacher: Utolérhetem a bátyámat

2003.07.01. 11:35
Ralf Schumacher reális esélyt lát arra, hogy a világbajnoki pontversenyben utolérje és megelőzze a bátyját, a címvédő Michaelt. Ebben a harcban számít csapattársára, Montoyára is.
A BMW pilótája, Ralf Schumacher idei első futamgyőzelmével felzárkózott az összesített pontverseny harmadik helyére, és 15 pontra csökkentette a hátrányát az 58 ponttal vezető testvérével, Michaellel szemben. Ralf a vasárnapi győzelme után hétfőn ünnepelte huszonnyolcadik születésnapját. A Bild riportere a buliról érdeklődött tőle először.

Szerencsével és Montoya segítségével sikerülhet

"A Nürburgring közelében maradtunk, nagy bulit tartottunk, mindent beleadtunk, csakúgy, mint a pályán." - mondta. Ezek után kifejtette, hogy az utóbbi időben jelentősen megerősödött csapatának nem szabad megelégednie a javuló eredményekkel, mert még ez is kevés ahhoz, hogy behozzák a nagy rivális Ferrari előnyét. (Amiről a McLaren sem tett még le ).

"Kétségtelen, hogy Michael kedvezőbb pozícióban van, mint én, de ő sem utolérhetetlen, ahogy a legutóbbi hétvége is igazolta ezt. Kétségtelen, hogy hátrányom ledolgozásához szerencsére is szükségem lesz és hogy Montoya jó teljesítménye is elengedhetetlen, aki ha megelőzi a bátyám, akkor pontokat vesz el tőle - a javamra" - értékelte az esélyeket. (A csapatnál elvileg egyik pilóta sem élvez elsőbbséget a másikkal szemben.)

A szélcsatornában elvégzett tesztek hozták meg a sikert

A csapat megerősödését firtató kérdésre így felelt: "Jogos és kemény kritikákat kaptunk a szezon elején, mert valóban gyengék voltunk. Február óta azonban a karosszéria jelentős változáson ment át, komplett csapat tesztelte a szélcsatornában az autónkat, és az eredmények nem maradtak el. Jó döntéseket hoztak, pedig nem voltak könnyű helyzetben."

Nem titkolta, hogy ez a végleges változata az autónak, a beállításai, a stabilitása a siker záloga. Az esetleges szerződés-hosszabbításáról szólva - jövőre jár le a megállapodása - azt hangoztatta, hogy szívesen maradna a Williams-nél, de addig számos részletet kell tisztázni, elsősorban a csökkenteni kívánt fizetését.