Baumgartner segítségét kéri Eddie Jordan

2003.07.09. 13:17
Az ír csapattulajdonos a magyar reménységre bízta az F-1-es kocsi új alkatrészeinek kipróbálását, aki így eggyel többször vezetheti a sárga Jordan-Fordot. A teszt egy angol reptéren lesz.
Hazánk legnagyobb Forma-1-es reménysége, Baumgartner Zsolt tavasszal három tesztelésre kötött szerződést a Jordan istállóval, azonban az F-1-es gárda tulajdonosa, Eddie Jordan úgy döntött, ad még egy lehetőséget a fiatal pilótának.

Mindkét félnek jól jön a plusz egy tesztnap

Egészen pontosan Baumgartnert megkérte az utóbbi időben különösen gyengén teljesítő ír csapat főnöke, hogy segítsen az autó új aerodinamikai elemeinek a kipróbálásában. Természetesen az idén a Forma-3000-ben rendszeresen rajthoz álló versenyző azonnal igent mondott a kérésre, sőt, a múlt hétvégi Francia GP szombati napján már az üléspróbát is elvégezte a 22 éves pilóta.

"Nem számítottam rá, hogy kapok még egy lehetőséget a Jordantől. Persze nagyon örülök neki, hogy így alakult, azonnal elfogadtam az ajánlatot, mely egy aerodinamikai tesztelésre szól. Angliában, egy repülőtér kifutópályáján fogok háromszáz kilométer fölötti sebességgel száguldozni, hogy a csapat megtudhassa, hogyan működnek az új szárnyak és légterelők. Mindez természetesen nekem is nagyon jól jön, hiszen megismerhetem a Jordan-Fordot, és így silverstone-ban már nem lesz számomra teljesen új az kocsi" - ismertette boldogan a teszt részleteit Baumgartner.

A teszttilalom előtt különösen fontosak a próbagyorsulások

Ezek a próbagyorsulások igen fontosak, hiszen a jövő vasárnapi Angol Nagydíj után életbe lép a több mint egy hónapos teszttilalom a Forma-1-ben, ami azt jelenti, hogy a Német és a Magyar Nagydíj előtt sem lehet majd próbálgatni az autókat.

Baumgartner a repülőtéri próbafutások mellett egy hivatalos teszten Silverstone-ban, illetve a Német, majd a Magyar GP péntek reggeli kétórás tréningjén vezetheti a sárga Forma-1-es gépet.