Testvérharc

2003.07.10. 09:56
Legutóbbi két Forma 1-es futamgyőzelme után Ralf Schumacher 11 pontra csökkentette hátrányát első helyen álló bátyjával szemben, és ha így folytatja, akkor hamarosan utolérheti. Felesége szerint még soha nem volt még ilyen erős Ralf, amit részben kiegyensúlyozott családi életének köszönhet.
Három éve nagy vihart kavart, hogy Ralf Schumacher több mint százezer márkáért felvásárolta leendő feleségéről, Corinna Brinkmannról készült valamennyi fotót, amelyek közt néhány aktkép is akadt. Ralf ezzel a lépésével nem hagyta, hogy valamelyik bulvárlap megjelentesse kedvesének fotóit.

Cora: Tudom, hogy képes megszerezni az első helyet

Pár hónappal később feleségül vette Corát, aki két éve gyereket szült neki. Cora a Bild felkérésére írt családi életükről. A versenyző felesége úgy látja, hogy Ralf két egymás utáni győzelme ellenére nem szállt el magától, reálisan látja az esélyeit. "Nagyon nehéz küzdelem lesz a bátyámmal, de megkísérlem a lehetetlent, nem adom fel eleve a versenyt, mert behozható a hátrányom" - idézte férjét a Francia Nagydíj után.

Cora is hisz az ifijabb Schumacher győzelmében: "Tudom, hogy mit jelentene számára a világbajnoki cím, ahogy azt is tudom, hogy képes megszerezni az első helyet, mert sohasem volt ennyire kiegyensúlyozott és erős, mint mostanában. Nagy nyomás alól szabadult fel az utóbbi hetekben, és mindez érezhetően jót tesz neki." - vélekedett.

Ralf és a Harry Potter

Az asszony szerint Ralf más ember lett, mióta megszületett David fiuk, aki jelenleg kétéves. "Délutánonként együtt játszanak, együtt nézik a tévét, a múltkor épp egy Harry Potter filmet láttak. Ralf olyan apa, mint amilyet legszebb álmaimban elképzeltem."

Szerinte sikerének az a titka, hogy már nemcsak a versenyzéssel foglalkozik. "Már nemcsak a telemetriáról beszél folyamatosan a telefonban, hanem a gyerekünkről, és rólam is kérdezősködik. Mindenképpen - nemcsak a szabadnapjain - igyekszik időt szakítani a fiukra, ami óhatatlanul kikapcsolja a gondolatait" - magyarázta.