Új főtámogató a Willamsnél

2003.07.14. 16:17
A 2004-ben kezdődő Forma-1-es szezonban a Budweiser is támogatója lesz a konstruktőrök között jelenleg a második helyen álló Williams-BMW-t. Eredetileg a Ferrarit célozta meg a sörgyártó vállalat - az Indycarban már régóta jelen vannak -, de az olaszokkal nem jött létre a megállapodás. 85 millió dollár volt a tét.
A Forma-1-ben érvényben lévő szabályok szerint 2006-tól az autókon nem hirdethetik termékeiket a dohányipari cégek. Az érintett és a korábban érintett csapatok ennek következtében már most elkezdték tervezgetni, miként pótolhatják a cigarettagyártóktól kiesett milliókat. A legjobb úton eddig a Williams jár, amelyiknek már pillanatnyilag sincsenek ilyen bevételeik. (A Camellel már régóta szakítottak, a Hewlett Packard és az Allianz a mostani tűmogatójuk.)

A Ferrari elől happolták el

A napokban Frank Williams még tovább lépett, megállapodott ugyanis a Budweiserrel, amelyiknek éves bevétele 11.2 milliárd dollárt tesz ki. A Williams öt évre kötött megállapodást az amerikai konszernnel, vagyis éppen addig, amíg a csapat a BMW-vel nemrégiben meghosszabbította a szerződését. A Bild információi szerint 85 millió dolláros összegről van szó.

Az Indycarban már évek óta jelenlévő Budweiser próbálkozott a Ferrarinál is, az olaszok azonban csak 2005-től tudtak volna felületet adni a sörgyárnak, akkor jár le ugyanis a Marlboróval az egyezségük.

Bukósisak, autó overál

Hogy melyik két pilóta bukósisakján, autóján és overálján lesz a sörmárka feltüntetve, még kérdéses, hiszen Ralf Schumachert 2004-ig köti megállapodás a csapathoz, és Frank Williams nem kíván évi 15 millió eurót adni neki, ami a jelenlegi jövedelme.