Schumacher: Azt hittem, meg fogok halni

2003.07.15. 01:31
A hét végi Angol Nagydíj előtt meghökkentő nyilatkozatot adott négy évvel ezelőtti balesetéről Michael Schumacher.
Michael Schumacher a hétvégi Angol Nagydíj előtt felelevenítette, mi történt vele négy évvel ezelőtt, amikor az angol pályán egy ütközésben eltörte a lábát. Az ötszörös világbajnok 250 km/órás sebességnél hagyta el az aszfaltot, majd a Stowe kanyar gumifalába vágódott, és saját bevallása szerint halálfélelme volt.

"Már felkészültem a legrosszabbra"

"Azt gondoltam, ennyi volt, mindennek vége" - nyilatkozta hétfőn a Ferrari első számú pilótája. - "Tényleg azt hittem, hogy meg fogok halni. Csak ültem a kocsiban, majd egyszerre minden elsötétült, és egyre lassult a szívverésem. Aztán pedig úgy éreztem, hirtelen leáll, persze csak néhány pillanatra, majd ismét világos lett. Megúsztam, bár én már felkészültem a legrosszabbra."

A német versenyző a balesetben kettős lábszárcsonttörést szenvedett a jobb lábán, és a teljes gyógyulásáig hat futamot ki kellett hagynia.

Akkor Schumacher elvesztette az esélyét arra, hogy világbajnok legyen, ám idén a pontverseny éllovasaként érkezik Silverstone-ba, így ő a vb-cím első számú favoritja. Az utóbbi két futamon azonban gondjai voltak a gumikkal, így csak egy ötödik és egy harmadik helyet szerzett, ám úgy gondolja, a csapat múlt heti tesztjein megoldódtak a problémák.

"A sok munka meg fog térülni"

"Egyáltalán nem állunk olyan rosszul, mint az kívülről látszik. Optimista vagyok az esélyeinket illetően, a szezon hátralévő részében ismét jók leszünk. A rengeteg munka meg fog térülni" - bizakodott a világbajnok, aki a pontversenyben nyolc egységgel vezet a második Raikkönen és tizeneggyel öccse, a harmadik Ralf Schumacher előtt.