Schumacher megújult autóval Silverston-ban

2003.07.17. 14:04
A Ferrari ötszörös világbajnoka új benzinnel, új gumikkal és felújított "szárnyal" áll rajthoz a hétvégi Brit Nagydíjon. Ugyanakkor a pontversenyben második helyen álló finn Raikkönen is a győzelemre tőr, míg a Williams pilótái az időjárástól "félnek" a legjobban.
"A múlt heti tesztelések során új alkatrészeket próbáltunk ki, melyeket Silverston-ban a versenyen is be fogunk vetni. Emellett a Shell révén új motorolajat és benzint is tesztelhettünk, melynek köszönhetően néhány lóerővel erősebb lesz a motor. Ezek minden bizonnyal még jobbá teszik az autót, így csak rajtunk múlik a győzelem" - értékelte az elmúlt hét eseményeit Michael Schumacher.

Ra:ikkönen: A "hazai pálya" kötelez

A tíz verseny után összetettben második Kimi Raikkönen szintén győzelemre tör a Forma-1-es világbajnokság 11. futamán. "Természetesen csalódott voltam, hogy Magny-Cours-ban nem állhattam dobogóra, pedig a futam nagy részében biztosan őriztem a harmadik helyet. De ez csak növelte az elszántságomat, nagyon keményen dolgoztam az elmúlt héten a barcelonai tesztelésen" - nyilatkozta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

Véleménye szerint a csapat is mindent megtett azért, hogy eredményes legyen Silverstone-ban, s ezt győzelemmel akarja meghálálni. A pályafutása eddigi egyetlen diadalát Malajziában szerző pilóta úgy érzi nagyon fontos viadal előtt állnak, mert a Brit Nagydíj az egyik hazai futamuknak számít. Hatalmas az elvárás, ennek meg akarnak felelni.

A Williams csak az esőtől fél

A legutóbbi két futamon győztes Ralf Schumacher és a mögötte mindkétszer második Juan Pablo Montoya attól tart, hogy a Nagy-Britanniában megszokott eső "megállítja" a Williams-csapatot Silverstone-ban.

"Az autónk szinte az összes pályán sikeres lehet, s most is optimisták vagyunk, de az újabb diadalhoz jó időjárás is szükséges. Sajnos, a Brit Nagydíjon egyáltalán nem szokatlan az eső, ami nem kedvezne a gumijainknak" - mondta a német versenyző.

Montoya: Dobogóra akarok állni!

Csapattársa, Juan Pablo Montoya jóval optimistább. "Remélem, hogy az elmúlt hetek eredményeit a hétvégén is meg tudjuk ismételni. A legutóbbi tesztek tapasztalatai alapján nem is alaptalan az optimizmusom. Újra dobogóra akarok állni!" - szögezte le a kolumbiai csillag.

A szakemberek egybehangzó állítása szerint a rossz időben a Ferrarit segítő Bridgestone lenne előnyben, a Williams-BMW-t is támogató Michelin-abroncsok viszont melegben sokkal jobbak. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján az utóbbira van nagyobb esély Silverstone-ban, hiszen a szigetországot is elérte az egész Európát uraló kánikula.