Nem fogynak a jegyek a Magyar Nagydíjra

2003.07.21. 15:11
Miközben a Forma-1 televíziós nézettsége idén az egész világon növekedett, a Magyar Nagydíj belépőiből harmincöt százalékkal kevesebbet adtak el, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Tekintse meg felvételeinket
Š2003 Hungaroring Sport Rt. Minden jog fenntartva.
Öt héttel az idei magyar Forma-1-es futam előtt, a jegyeladások 35 százalékkal rosszabbak a tavaly ilyenkori adatoknál - mondta Gerstl Péter, az Osterman Formula-1 Kft ügyvezető igazgatója azon a sajtótájékoztatón, melyen a verseny szervezői a felújított pályát mutatták be.

A szervezők a gyenge gazdasági helyzettel, a visszaeső turista forgalommal és a Forma-1 iránti érdeklődés csökkenésével magyarázák az érdektelenséget . "Ez egyébként az egész világon így van és értetlenkedve állunk az eset előtt, hiszen ugyanakkor a televíziós nézettség világszerte 20-25 százalékkal nőtt" - tette hozzá az igazgató.

A pálya átalakítása egyébként több, mintegy egymilliárd forintba került (összehasonlításként a Brit Nagydíjnak helyt adó silverstone-i pályát csak idén 40 millió fontért korszerűsítették).

Kattintson
Š2003 Hungaroring Sport Rt. Minden jog fenntartva.
Az átalakításra azért volt szükség, mert az utóbbi években rendszeressé váltak a pályaelhagyások a 12-es kanyarban, és bár minden évben történtek különböző beavatkozások, azok igazából eredménytelenek volatak.

A másik változás a célegyenes végén történt, amely nem volt elég hosszú ahhoz, hogy az előzéshez szükséges sebességkülönbségek érvényre jussanak. Az átalakításokkal nőtt a pálya hossza is, a tavalyi 3971.8 méter helyett ma már 4381.14 méter egy kör megtétele.