Ecclestone: Nem büntetjük meg Silverstone-t

2003.07.21. 11:24
Bernie Ecclestone Forma-1-vezér szerint nem lesznek komoly következményei a Brit-Nagydíjat megzavaró botránynak.
A vasárnapi Forma-1-es Brit-Nagydíj a brazil Berrichello győzelmén kívül minden bizonnyal arról a skót népviseletbe öltözött emberről lesz emlékezetes, aki a kezében egy papírlapot lobogtatva szembe futott a pilótákkal a Hangar-egyenesben.

Fél perccel később egy pályamunkás rögbi-szereléssel vitte földre, majd kivonszolták a pályáról. Mint később kiderült, egy - valószínűleg nem tiszta elméjű - ír hittérítő volt, aki önveszélyes akciójával akarta népszerűsíteni a Bibliát.

Hibáztak, de nem tehetnek róla

Az eset után többen tudni vélték, súlyos következményekkel járhat az incidens. Volt, aki a Brit Nagydíj megszűnését sem tartotta kizártnak.

"Nem tudom mit lehetett volna tenni az eset megakadályozására" - mondta Bernie Ecclestone a Forma-1-et szervező cég tulajdonosa. "Az biztos, hogy a rendezők hibáztak, a pálya biztosítása nem volt rendben, ugyanakkor tudom, hogy nem lehet minden őrültségre felkészülni. Nem tudom, hogyan lehetett volna ezt megakadályozni " - került önmagával is kisebb vitába a FIA vezetője.

Megvizsgálják

Andrew Waller a silverstoni pálya igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Brit Motorsport Szövetséggel együtt vizsgálják ki az ügyet. Az angolokat mindenesetre megnyugtathatja, hogy Ecclestone kijelentette: a történet nem befolyásolja a Nagydíj további sorsát.

Az 56 éves hittérítőt jelenleg a Northamptonshire-i rendőrségen hallgatják ki.