Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Baumgartner Silverstone-ban is tesztelte a Jordant

2003.07.28. 21:04
A magyar Forma-1-es reménységgel elégedettek voltak a Jordan szakemberei. Baumgartner húsz kört tett meg, és pénteken Hockenheimben már a Német Nagydíj tesztedzésén indulhat.
A Német Nagydíjon péntek reggel kezdődő tesztelés előtt Baumgartner Zsolt - immár másodszor - ezúttal Silverstone-ban gyakorolt sikeresen a Jordan-Ford autóján.

A magyar versenyző május közepén kötött szerződést az istállóval, amely három tesztet biztosított számára.

"Remekül dolgoztunk együtt"

Baumgartner szerint a második próba is remekül sikerült - az első két héttel ezelőtt az angliai Northamptonhoz közeli Santa Pod-ban volt - és már alig várja a hockenheimi tréninget.

"Összesen húsz kört, megszakításokkal mintegy ötven kilométert tettem meg a Jordan-Forddal, elsősorban a beállításokat, a hidraulikát ellenőriztük a csapattal" - mondta az MTI-nek a magyar pilóta. - "Ezúttal is az volt a dolgom, hogy a kiállások után számoljak be a tapasztalataimról. Remekül dolgoztunk együtt, és az istálló szakemberei elégedettek voltak a teljesítményemmel. Nem volt könnyű dolgom, de nagyon élveztem a tesztelést. Kezdem megszokni az autót, semmi sem zavart, minden a legnagyobb rendben volt, tökéletes komfortérzetem volt a gépben."

Pénteken hivatalos teszten is bemutatkozhat

Baumgartner elmondta, hogy kedden hazautazik Budapestre, majd szerdán indul Hockenheimbe, ahol pénteken 8:30 és 10:30 óra között mutatkozik be a Német Nagydíj tesztelésén, amelyen négy csapat a Renault, a Jaguar-Cosworth, Minardi-Cosworth, valamint a Jordan-Ford vesz részt.