Schumacher: A Hungaroringen is Montoya az esélyes

2003.08.05. 10:25
A ferraris szerint a vörös autók Magyarországon sem lesznek versenyben a Williamsszel. Utána azonban már igen.
Juan Pablo Montoya a vasárnapi győzelme után már csak hat ponttal van lemaradva Michael Schumachertől a világbajnokságban, így a németnek nagyon össze kell szednie magát az utolsó négy futamon ahhoz, hogy megnyerje a hatodik vb-címét is.

A világbajnoki esélyekről a külföldi sajtóban
Olaszország:

Corriere dello Sport: "Libabőrös Forma-1. Mostantól kezdve igazán kiélezett lesz a harc a világbajnoki címért. Michael Schumacher valami olyasmit érezhet, mint a szelvényét elvesztő lottóötös-tulajdonos. Négy viadallal a vége előtt megváltozott a vb képe: most Montoya Schumacher legnagyobb riválisa. Úgy tűnik, a Ferrari szakemberei tehetetlenek."

Tuttosport: "Schumi 7., veszélyben a vb-cím. Montoya mesterműve, fölénye meglepő és részben megmagyarázhatatlan volt."

La Repubblica: "A Ferrarit kiütötték Németországban, Schumi defektet kapott, Barrichello kiesett. Eljött Montoya ideje. Michael Schumacher hozzászokott, hogy ő a főnök, de most szorgos tanuló módjára pontokat kell gyűjtögetnie ahhoz, hogy megőrizze vezető helyét."

Franciaország:

Le Parisien: "Montoya most már a világbajnoki címre feni a fogát."

Libération: "Montoya újra versenyben. Hockenheimi győztesként a kolumbiai pilóta Michael Schumacher legfőbb riválisává lépett elő."

Anglia:

Daily Mail: "Schumacher érzi a forróságot."

The Guardian: "Montoya, a trónkövetelő."

Ráadásul a ferraris dolgát nehezíti, hogy a Williams-BMW hockenheimben lemosta a Ferrarit, a kolumbiai egy perccel vezetett a német előtt, amikor az defektet kapott, és a hetedik helyre esett vissza.

A következő futamon, a Magyar Nagydíjon a teszttilalom, illetve a Hungaroring tulajdonságai miatt Schumacher még nem is számít arra, hogy ütőképesebb autóval állhat rajthoz.

"A szezon eleje óta tudom, hogy a Williams a legnagyobb ellenfelünk. Egyre szorosabb a világbajnokság, de még én vezetek, és küzdeni fogok minden pontért.A Magyar Nagydíjon viszont még nem számítok sok sikerre, a Hungaroring hasonlít a hockenheimi pályára, és Magyarországon is nagyon meleg lesz, ami a Michelin gumiknak kedvez" - mondta a világbajnok, akinek viszont eszében sincs feladni a vb-címért folytatott versenyt.

"A szezon utolsó három futamán viszont ismét jók leszünk. Nagyon szoros küzdelemre számítok, de nagyon élvezetesre is, én már készülök a harcra."

A kihívó, Juan Pablo Montoya ezzel szemben még gondol a párharcra.

"Nem foglalkozom a világbajnoksággal, mert bármi megtörténhet. Egy apró hiba, például egy defekt mindent megkavarhat" - nyilatkozta a Williams-BMW pilótája, aki sportszerűen beszélt Schumacher szerencsétlen pillanatáról.

"Schumachert nem fogom kinevetni a defekt miatt, mert bármelyikünkkel megeshet hasonló szerencsétlenség. A megbízhatóság lesz a legfontosabb az utolsó négy futamon."