Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Montoya a McLarenhez tart

2003.08.14. 10:51
A világbajnoki pontverseny második helyén álló Juan Pablo Montoya egy kolumbiai magazin szerint a 2005-ös szezont a McLarennél kezdi.
A Német Nagydíjon aratott győzelme után a kolumbiai Juan Pablo Montoyának reális esélye nyílt arra, hogy megnyerje első világbajnoki címét, az ötszörös bajnok, címvédő német Michael Schumacher előtt. A szakértők valamint az egykori világbajnokok mindannyian őt tartják a fő esélyesnek, ám most mégsem emiatt került a lapok címlapjára.

Coulthard helyett Montoya?

Hazájának egyik tekintélyes magazinja, a Revista Cambio - nem mellékesen a Nobel-díjas író, Gabriel Garcia Marquez a tulajdonosa - úgy tudja, hogy a 2004-ben lejáró szerződését nem hosszabbítja a Williamsnél. Az újság azt is tudni véli, hogy a kiöregedő skót David Coulthard helyére szemelték ki őt a McLaren vezetői.

A váltás oka a pénz. Montoya ugyanis meglehetősen keveset, mindössze három és félmillió dollárt keres - Ralf Schumacher tizenkettőt -, a McLarennél pedig alighanem jóval többet tehetne zsebre.

Irvine szerint Schumacher feltámad

A német sajtót ennél még mindig jobban érdekli az esélylatolgatás, ezúttal az ír Eddie Irvine nyilvánult meg a témában. Szerinte Schumacher fogja megnyerni a világbajnokságot. A Bildnek adott interjújában kifejtette, hogy annak ellenére sem elfogult a kérdésben, mert egykori csapattársáról van szó, hiszen a három együtt töltött év ellenére nem tartja barátjának, tájékoztatása szerint alig beszéltek egymással.

Irvine szerint a Bridgestone mérnökei a háromhetes pihenő alatt kitalálnak valamit, amivel a Hungaroringen versenyben lesznek a Williams-szel.