A Williamset nem érdekli Montoya vb-címe

2003.08.18. 11:09
Az angolok a gyártók versenyét fontosabbnak tartják, mint a pilótákét, így Montoya nem lehet első számú pilóta.
A németországi sikerével világbajnoki esélyessé vált Juan Pablo Montoya hisz benne, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon is a győzelemért autózhat.

"A meleg idő előnyös nekünk"

"Az utóbbi években Magyarországon nem voltak jó eredményeink, de az idei autónk sokkal jobb, mint a tavalyi, és biztos vagyok benne, hogy a Hungaroringen is gyors lesz. Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, a szerelők, a mérnökök és természetesen én is, a Michelinnél pedig szintén keményen dolgoznak, hogy minél tartósabb gumikkal indulhassunk" - bizakodott a kolumbiai versenyző, aki mindössze hat ponttal van a vb-t vezető Michael Schumacher mögött.

Montoya szerint a gumiknak kiemelt szerep jut Magyarországon, mivel a meleg időjárás a szokásosnál jobban igénybe veszi azokat, és próbára teszi a pilóták állóképességét is.

"Az abroncsok rettentően fontosak lesznek, mert Magyarországon ezúttal is nagy meleg várható, ami a mi Michelinjeinknek kedvez, a Bridgestone-oknak viszont kevésbé. A gumijainkon kívül én is kedvelem a forró időjárást, eddig még sosem voltak fizikális problémáim a legnagyobb hőségben sem. Sokat gyúrtam az utóbbi időben, és a múlt héten Miamiban is gyakran jártam az edzőterembe" - mondta Montoya, aki eddig közismerten elhanyagolta az erőnléti edzéseket.

Montoya csak egyetlen kérdésre nem akart válaszolni a legutóbbi, bogotai sajtótájékoztatóján: ki nyeri a világbajnokságot? "A világbajnokságról nem akarok beszélni, mert azt csak úgy nyerhetem meg, ha mindig a következő versenyre koncentrálok" - utasította el a kérdést a Williams-BMW versenyzője.

Irvine: Idén is Schumacher nyer
Eddie Irvine 1996-tól négy éven át volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, és biztos benne, hogy volt kollégáját idén sem lehet legyőzni.

"Attól a pillanattól, hogy Schumacher beült a Ferrariba, és megérzete, milyen az olasz rajongók előtt győzni, egyre inkább nyerni akar. Jobb pilóta, mint Montoya, ő lesz a világbajnok" - nyilatkozta a német Bild című lapnak az ír pilóta, aki F-1-es pályafutása alatt négyszer nyert futamot.

Montoya nem lesz első számú

A Német GP után Montoya csapattársának, Ralf Schumachernek 18 pontra nőtt a hátránya a bátjával szemben, így fölmerült, hogy a szezon utolsó négy versenyén az ifijabb Schumachernek kellene segítenie a kolumbiai pilótát. A Williams istálló vezetői azonban hallani sem akarnak erről.

"Amíg az autóink az első és a második helyen érnek célba, minket nem érdekel, ki nyeri a versenyt. A legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsünk a konstruktőr-vb megnyeréséhez" - jelentette ki Sam Michael, a Williams egyik vezető beosztású mérnöke.

A pilóták világbajnokságát eddig minden csapatnál fontosabbnak tartották a gyártókénál, az pedig szinte példátlan, hogy a motorgyártó jobban akarja a pilóta győzelmét, mint a csapat.

A bennfentesek szerint ugyanis a BMW vezetői győzködik Sir Frank Williamset és Patrick Head-et, az istálló két főnökét, hogy adjanak első számú státuszt Montoyának.