Montoya elhagyja a Williamset

2003.08.18. 13:30
A kolumbiai pilóta tíz millió euróval kevesebbet keres csapattársánál, és mivel fizetésemelést nem kaphat, menni akar. Ralf Schumachernek szintén 2004 végén jár le a szerződése, ám eddig még vele sem egyeztek meg a folytatásról.
Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a világbajnoki győzelemre is esélyes Juan Pablo Montoya annak ellenére sem lesz a Williams-BMW első számú pilótája, hogy csapattársának, Ralf Schumachernek már csak matematikai esélye van a vb-cím megszerzésére.

"Több csapattal is tárgyaltam már"

A BMW ugyan támogatná Montoyát, de a Williams istálló vezetőinek mindegy, ki lesz a világbajnok, fontosabb, hogy a konstruktőrök versenyében végezzenek az élen.

Hétfőn ezek után Montoya kijelentette, hogy 2005-ben már nem az angol-német csapatnál fog versenyezni. A kolumbiai döntésének oka nem a megtagadott kiemelt támogatás, hanem az, hogy tíz millió euróval kevesebbet keres, mint a csapattársa.

Ralf Schumacher évi 14 millió eurót tehet zsebre, míg a dél-amerikai kevesebb, mint négyet, és mivel Sir Frank Williams nem hajladó megemelni a fizetését, távozni fog.

"Több csapattal is tárgyaltam már, ugyanis az az igazság, hogy 2004 végén valószínűleg elhagyom a Williams csapatot" - nyilatkozta Montoya, akinek állítólag a McLaren már konkrét ajánlatot is tett.

"Fogalmam sincs, hová megy majd 2005-ben. A piac még nyitott, bárhová igazolhat, ahol nagyobb fizetést kínálnak neki" - reagált pilótájának a szavaira Sir Williams, aki azt az értesülést viszont cáfolta, hogy Ralf Schumacher szintén 2004 végén lejáró szerződését meghosszabbították volna.

Ralf Schumacher sem biztos

Korábban Willi Weber, a fiatalabb Schumacher menedzsere azt mondta, már mindenben megállapodott védence szerződéshosszabbításáról 2006-ig , és ezt az Olasz Nagydíj előtt írnának alá.

Liam Clogger, a Williams-BMW sajtófőnöke szerint viszont "annak ellenére, hogy a Williamsnél mindenki elégedett Ralf Schumacherrel, még szóban sem állapodtak meg a kontraktus meghosszabbításáról".