A Bridgestone elismeri felelősségét

2003.08.27. 15:58
A japán gumigyártó, Bridgestone-tól vár segítséget a Ferrari, hogy versenyben maradhasson a Forma-1 világbajnoki címéért a hátralévő három futamon. A japánok elismerik hibájukat, de teljes felelősségüket nem.
A Ferrari vezetője, Luca di Montezemolo határozottan kijelentette a Magyar Nagydíjt követő nyilatkozatában, hogy még egyszer nem szeretne ilyen kínos versenyt. Emlékezetes: Barrichello a kerék-felfüggesztés hibája miatt gyorsan kiesett, a nyolcadik helyen végző Schumachert pedig lekörözte a győztes spanyol, Fernando Alonso. Újra nyilvánvaló vált, hogy a Bridgestone-gumikat használó Ferrari nem versenyképes a Michelint használó riválisaival szemben.

A Hungaroringet nem említette a japán mérnök

Montezemolo ennyivel nem érte be, hozzátette: újra győztes csapatot szeretne látni az olasz istálló számára oly fontos következő - hazai - futamon, Monzában. "A világ legjobb pilótájával a sorainkban nem játszhatunk alárendelt szerepet a folytatásban" - mondta ellentmondást nem tűrően. A japán Bridgestone elöljárója, Hirohide Hamashima nem is késlekedett a válasszal a felvetésre.

"El kell ismernünk, hogy a fejlesztésben többször téves irányt követtünk. Ezenkívül azt is be kell vallanom, hogy négy futamon is - Monte-Carlo, Nürburgring, Magny Cours valamint Hockenheim - nem a megfelelő abroncsokkal ment a két Ferrari, és mindez hozzájárult a gyengébb teljesítményhez" - állította a mérnök.

Még egy évig érvényes a szerződés a két fél között

"Éjjel-nappal tesztelünk, számos szakemberünk dolgozik a laborokban, hogy kiköszörüljük a csorbát. A monzai színhely kedvezhet nekünk, hogy újra jók legyünk" - zárta mondandóját Hamashima.

A német lapok felvetik, hogy a szerződést ettől függetlenül nem lehet felmondani - és esetlegesen a Michelinnel szerződni, mint a vetélytársak -, hiszen a japán gumigyártó a jövő év végéig vállalta, hogy ellátja abroncsokkal a konstruktőrök között az elmúlt öt évben győztes olaszokat.