Baumgartner újabb esélye

2003.09.01. 20:48
"Újabb lehetőséget kapott Baumgartner Zsolt a Jordan-Fordtól: szerdán részt vesz a monzai Forma-1-es teszten, majd az Olasz Nagydíj jövő pénteki szabadedzésén is ő vezeti a csapat egyik autóját" - mondta a 22 éves versenyző menedzsere.
Ralph Firman, az ír istálló pilótája hétfőn délután jelentette ki, hogy még nem épült fel teljesen a XVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíjon történt balesetéből, ezért úgy döntött, hogy kihagyja csapata eheti monzai tesztelését, amelyen Baumgartner és az olasz Giancarlo Fisichella szerepel.

Az ír versenyző arra koncentrál, hogy teljesen egészségesen indulhasson a szeptember 12-14-i Olasz GP-n, amelynek helyszíne szintén Monza. A Milánó melletti pályán keddtől tesztelnek a csapatok.

Firman autójáról augusztus 23-án, az első szabadedzésen leszakadt a hátsó légterelő, és az irányíthatatlanná vált Jordan-Ford nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. A versenyző sarka megsérült, emiatt nem folytathatta a viadalt. Ezért nyílt alkalom arra, hogy Baumgartner Zsolt első magyar Forma-1-es pilótaként indulhasson a második időmérő edzésen, majd a vasárnapi futamon.

Baumgartner már kedden Olaszországba utazik, ezért későbbre halasztottuk az Index Törzsasztalában eredetileg kedd 11.00-ra meghírdetett on-line interjút.