Baumgartner: Kész vagyok rajthoz állni Monzában

2003.09.10. 17:05
A legutóbbi Forma-1-es futamon bemutatkozott Baumgartner Zsolt Felkészültnek érzi magát, hogy a hétvégi monzai futamon ismét helyettesítse a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett angol Fiman-t - nyilatkozta az Indexnek a már Olaszországban tartózkodó Baumgartner.
Index: Mekkora esélyt lát arra, hogy Monzában ismét Forma-1-es futamon indulhat?

Baumgartner: Bízom benne, amennyiben nem jön rendbe Firman sérülése, úgy ismét lehetőséget kapok a csapattól. Az biztos, hogy pénteken, a szabadedzésen ott leszek, a többi nem rajtam múlik. Firman a héten volt egy vizsgálaton Londonban, ahol az angol orvosok megállapították, hogy a lába teljesen rendbejött. A döntő szót azonban Sid Watkins professzor, az FIA orvosi bizottságának vezetője mondja ki, aki csütörtökön este vizsgálja meg. Nagyon fontos, hogy lelkiekben hogyan tud felkészülni, hiszen ez lesz az első versenye a balesete után.

Index: Vár e javulást a Bridgestone gumiktól, miután Monzában a múlt heti teszten jól szerepeltek a Bridgestone-os autók?

Baumgartner: Azt tudjuk, hogy a Michelin új gumikkal érkezik. Az is biztos, hogy a hétvégi versenyen nem lesz olyan embertelen meleg, mint a Magyar Nagydíjon volt, ezért úgy érzem a Bridgestone-os autóknak minden esélyük megvan, hogy elől végezzenek.

Index: Amennyiben lehetőséget kap, miben tud javítani a Hungaroringen látott teljesítményéhez képest?

Baumgartner: Nem is a Hungaroringhez, hanem inkább a monzai tesztemhez képest kellene javítanom. Először is jó lenne indulni a versenyen, majd ha ez sikerül, jó lenne végigmenni a versenyen.

Index: A múlt heti teszten megelőzted Fisichellát. Sikerülhet ez újra?

Baumgartner:Bármi sikerülhet. . .

Index: Kit nyeri meg idén a világbajnokságot?

Baumgartner: Ha fejben végig ott tud lenni, és nem rontja el "rutintalanságával", akkor Montoya megnyerheti az idei sorozatot. Csapatban pedig - ha az időjárás is úgy akarja - a BMW érhet a csúcsra. Abban azonban biztos vagyok, hogy Monzában még nem dől el semmi.

Index: Lassan vége szezonnak. Mire számíthat a jövő évi versenmyeken?

Baumgartner: Erre a kérdésre most még nem tudok válaszolni, minden teljesen képlékeny. Természetesen szeretnék a Forma-1-ben maradni, de még semmi konkrétumról nem tudok beszámolni. A monzai futam után minden bizonnyal többet tudok már én is.