Aliz
6 °C
14 °C

Firman helyett ismét Baumgartner versenyezhet

2003.09.10. 14:38
Ralph Firmannek még mindig fáj a sarka, így előfordulhat, hogy a csütörtöki orvosi vizsgálaton nem kap rajtengedélyt. Ha így lesz, újra a magyar pilóta helyettesíti őt.

A Hungaroringen történt balesete után még mindig nem biztos, hogy Ralph Firman indulhat az Olasz Nagydíjon. A Jordan-Ford pilótája Mogyoródon kétszáz kilométeres sebességgel csapódott a gumifalba , és bár komolyabb baja nem történt, zúzódásokat szenvedett a sarkán.

Az ír három hete nem ült F-1-es kocsiba

Az ír versenyző a magyar futam napján már megjelent a pályán, de csak mankóval tudott járni, majd kihagyta a múlt heti monzai teszteléseket, csaknem három hétig pihent, ám a sérülése még mindig nem jött teljesen rendbe. Ennek ellenére ő versenyezni akar, néhány napja átesett egy orvosi vizsgálaton, amelyen alkalmasnak találták a vezetésre, de csütörtökön még a Forma-1 hivatalos orvosánál, Prof. Sid Watkinsnál is meg kell jelennie. A végső szót a professzor mondja ki, de nem biztos, hogy ő engedélyezi Firmannek az indulást.

A vizsgálat része ugyanis az autóból való menekülés is, vagyis a pilótának egy esetleges baleset után - ha csak meg nem sérül vagy a kasztniban nem reked - meghatározott időn belül ki kell tudnia szállni a kocsiból. Ez pedig lehetséges, hogy nem sikerül majd Firmannak.

Újra Baumgartner lehet a beugró

Amenyibben az ír nem kapja meg a rajtengedélyt, úgy a Magyar Nagydíj után ismét Baumgartner Zsolt vezetheti a Jordan-Fordot a szombati edzéseken és a vasárnapi Olasz GP-n is.

Az első magyar F-1-es pilóta péntek reggel biztosan részt vesz a tesztedzésen, és ha kell, a hétvége további napjain is autóba ül.

"Ralph Firman minden bizonnyal versenyezhet, ha viszont mégsem, akkor ismét Baumgartner veszi át a helyét" - mondta szerdán a Jordan istálló szóvivője.

A monzai teszten felborult williamses Ralf Schumachert szintén csütörtökön vizsgálja meg Watkins, de mivel semmilyen sérülése nincs, biztosan megkapja a startengedélyt

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?