Schumacher: minden összejött

2003.09.14. 15:40
Nem volt veszélyben a Ferrari és Schumacher győzelme a monzai Olasz Nagydíjon, amely a Hungaroring izgalmaihoz képest meglepően unalmasra sikeredett. A verseny ettől még szoros marad, Schumacher előnye ugyanis csak 4 pont Montoya előtt, míg Williams-BMW megőrizte elsőségét a Ferrari előtt. Baumgartner Zsolt végig ment, 11. lett.
"Elégedett vagyok az eredményemmel, hiszen elsősorban végig akartam menni, és ez sikerült. Fisichella is csak egy hellyel végzett előttem" - nyilatkozta az Indexnek Baumgartner Zsolt, aki egyébként a verseny ötvenhárom körből húszban jobb időt ment, mint csapattársa .

A magyar versenyzőt megnyugtatta a rajt, amikor sikerült kimaradnia a veszélyeses helyzetekből, és elégedett volt az autójával, amely az kerékcsere közbeni megváltoztatott aerodinamikai beállításokkal még jobban ment. "Sokkal jobb volt motor, mint a Hungaroringen. Nem olyan erős, de megbízható" - mondta Baumgartner.

A Jordan pilótája úgy érzi, hogy a csapat szakemberei is elégedettek vele és, hogy szívesebben dolgoznak vele, mint Firmannal, aki semmit nem fejlődött. "Szerintem ebben az idényben többször már nem indulok, de a Forma-1-ben bármi megtörténhet" - nyilatkozta az első magyar Forma-1-es versenyző.

Michael Schumacher (Ferrari, 1. hely): Minden összejött! Régóta nem nyertünk, de most végre ismét csodálatosan dolgoztunk. Nagyszerű győzelmet arattam. A Ferrari minden munkatársának köszönöm a segítséget. A rajt utáni kanyarban óriási csatát vívtunk, kis híján el is vesztettem az első helyet. Juan Pablo nagyon keményen, ugyanakkor sportszerűen támadott. A második boxkiállásom után még veszélyes volt a helyzet, de azután növelni tudtam az előnyömet.

Juan Pablo Montoya (Williams-BMW, 2. hely): A rajt után majdnem megszereztem az első helyet, később azonban már nem sok esélyem volt erre. Sok időt veszítettem a lassabb autók miatt. Nem hiszem, hogy a gumiszabály megváltozása különösebben befolyásolta volna a versenyt. Két futammal a világbajnokság vége előtt három pont a hátrányom, vagyis semmi sem dőlt el!. Ez a legfontosabb.

Rubens Barrichello (Ferrari, 3. hely): Az első kör kivételével nagyszerűen ment minden, bár nem voltam elég gyors. Összességében elégedett vagyok.