Baumgartner a harmadik F-1-es versenyére készül

2003.09.18. 21:36
Az ír még beteg, ráadásul a tengerentúlon tilos a dohányreklám, így elképzelhető, hogy a magyar pilóta Indianapolisban is indulhat.
Baumgartner Zsolt újabb sikeres Forma-1-es teszten van túl, ezúttal a silverstone-i pályán tett meg több mint ötven kört a Jordan Forddal.

Az első magyar, aki bizonyíthatta képességeit az autósport elitkategóriájában, szerda este értesült arról, hogy az ír Ralph Firman rosszulléte miatt neki kell folytatnia a jövő heti Amerikai Nagydíj felkészítő gyakorlását.

Repülőgépről a Jordan-Fordba

Baumgartner csütörtökön reggel négykor kelt útra. A teszten főleg a gumik kiválasztására helyezték a hangsúlyt, legalább tíz készlet Bridgestone-nal próbálták ki a tengerentúli versenyre tervezett beállításokat.

"Elég kalandosra sikerült az utam, hiszen későn tudtam meg, hogy csütörtökön délelőtt Silverstone-ban kell lennem. A Bécsből induló repülőm késett egy órát, aztán dugóba kerültem London és Silverstone között, éppen csak beestem a tesztre - mondta a 22 éves magyar pilóta. - Több mint ötven kört mentem, ami nagy élmény volt, mert életemben először mehettem a legendás angliai pályán. Júliusi bemutatkozásomkor ugyan már gyakoroltam itt, de akkor az úgynevezett médium pályán mentem, ami egy lerövidített része a rendes pályának."

Firmannak nem segíthet a szponzora

Baumgartner hozzátette, a jövőről egyelőre még nem tud semmit, hiszen az istállónál mindenki csak találgatja, hogy Firman rendbe jön-e, és képes lesz-e rajthoz állni jövő hét végén az Egyesült Államokban.

"Az mindenesetre már biztos, hogy elutazok Indianapolisba, de azt nem tudom, hogy lesz-e lehetőségem autóba ülni. A mai tesztnap végén a csapatvezetés azt azért közölte velem, hogy rendeltek nekem egy olyan versenyoverállt, amin nincs cigarettareklám, mivel Indianapolisban a helyi törvények tiltják a dohányáruk reklámját. Ha már elkészítik, szeretném kipróbálni azt az overállt" - jegyezte meg.

A dohányreklámok indianapolisi tiltása kulcsfontosságú Baumgartner indulásában, hiszen Firman szponzora, az angol B and H cigarettamárka képviselői ragaszkodnak védencük rajthoz állásához, de ha úgysem lehet reklámozni őket, már kevésbé szólhatnak bele, ki vezesse a Jordan-Fordot.