Frentzenre is rátámadt Montoya

2003.09.18. 13:21
Nagy felháborodást váltott ki a Williamsnél, hogy a német Heinz-Harald Frentzen nem engedte el ugyanolyan gyorsan és sportszerűen a Schumachert üldöző Montoyát, mint a címvédőt. "Ha tudatos volt a sauberes pilóta tette, akkor közönséges csaló" - mondta Gerhard Berger, a Williams sportigazgatója.
A hétvégi Olasz Nagydíj negyvenedik körében alig több mint egy másodpercre közelítette meg a kolumbiai Juan Pablo Montoya a címvédő Michael Schumachert. Rendre gyorsabb köröket futott, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor kísérli meg az előzést.

Nem volt szabálytalan, de ügyes sem

Nem számított azonban arra, hogy beragad Frentzen mögé. "Érthetetlen, miért reagált ilyen későn" - mondta felháborodottan a futam után. A sajtótájékoztatón Baumgartnert is megtámadta ugyanezzel a kritikával.

A Williams vezetői még tovább mentek. "Nem volt szabálytalan, amit a versenyző művelt, de ügyesnek sem mondanám" - mondta Mario Theissen. A sportigazgató Gerhard Berger szerint, ha tudatos volt a sauberes pilóta tette, akkor közönséges csaló.

Frentzen: az olajos tükör miatt nem láttam jól

Frentzen a Bildben védekezésképpen elmondta, hogy a visszapillantó-tükre olyan olajos volt, hogy nem tudta megkülönböztetni a vele csatázó Webbert és a ferrarist üldöző Montoyát. "Amikor rám szóltak, hogy Montoya van mögöttem, azonnal akkora helyet hagytam neki, amennyit csak tudtam. Így sikerült" - magyarázta. (Arra nem tért ki, hogy a zászlójeleket miért nem figyelte.)

Hozzátette: nem parancsra cselekedett, és tiszta a lelkiismerete.