Judit
2 °C
7 °C

Baumgartner kényszerleszállása Bostonban

2003.09.25. 11:30
A parancsnok rosszulléte miatt kényszerleszállást hajtott végre Bostonban az a repülőgép, amelyen Baumgartner Zsolt utazott az indianapolisi Forma-1-es futamra. Az első magyar F1-es versenyző így lekéste a detroiti csatlakozást, és több, mint egy napos utazás után érkezett meg Indiana fővárosába.
Ahogyan azt Eddie Jordan, a Forma 1-es Jordan istálló csapatfőnöke megígérte, Baumgartner Zsolt is jelen lesz az idei szezon utolsó előtti futamán Indianapolisban. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy a magyar pilóta milyen szerepet kap a futamon, de már megérkezett az Egyesült Államokba. Ez azonban nem volt egy sima út.

A Színes Mai Lap információi szerint a Forma 1 történetének első magyar pilótája 26 órás repülőút után érkezett meg a helyszínre, miután repülőgépének Bostonban ugyanis kényszerleszállást kellett végrehajtani.

A repülőgép kapitánya gyomorrontásra panaszkodott, rosszul lett, nem tudott továbbrepülni. Elméletileg a másodpilóta is vezethette volna a gépet, ő azonban előzőleg már nyolc órán át vezetett, amit biztonsági okokból egytelen pilóta sem léphet túl. A gépre ezért új pilótát kellett keresni.

A járat három órával később egy tartalékpilóta segítségével ismét felemelkedhetett, de Baumgartner így is lekéste a detroiti csatlakozást. A magyar versenyző végül huszonhat órás repülőút után érkezett meg a verseny helyszínére, és alig maradt ideje pihenésre. Baumgartner a kalandos utazás után is bizakodva tekint a hétvége felé, noha még mindig nem tudja, hogy elindulhat-e a versenyen.

Újabb - harmadik - Forma-1-es szereplése attól függ, hogy a Magyar Nagydíjon sérüléseket szenvedő és a monzai verseny előtt még egyensúlyzavarokkal küszködő Ralph Firman egészségesnek bizonyul-e - magát ezúttal is épnek tartja az angol pilóta - a csürtörtöki orvosi vizsgálaton. Ebben az ügyben a döntő szót a Sid Watkins által vezetett, a Forma-1-es orvosi stáb mondja ki. Magyar idő szerint péntek reggelre derülhet ki, hogy Baumgartner ott lehet-e a rajtnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?