Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso a Ferrarinál?

2003.09.30. 14:30
A Forma-1 történetének legfiatalabb GP-győztese, a spanyol Fernando Alonso elégedetlen jelenlegi csapatánál a Renault-nál jelenlegi helyzetével. Ugyanakkor a Ferrari tárt karokkal várná amennyiben Michael Schumacher visszavonul.
A spanyol lapok szerint könnyen elképzelhető, hogy - bár az illetékesek ezt cáfolják - a 22 éves Fernando Alonso hamarosan a Ferrarihoz szerződik, amennyiben Michael Schumacher visszavonul. A maranellói csapat állítólag 10 millió eurót is áldozna a Forma-1 legfiatalabb GP-győzteséért.

A német klasszis ugyan idén hosszabbította meg 2006-ig kontraktusát az olasz istállónál, szakemberek úgy vélik, ha Szuzukában begyűjti hatodik világbajnoki címét - ehhez mindössze egy pontot kell szereznie -, előbb is abbahagyhatja a versenyzést. A brazil Rubens Barrichellót jelenleg 2004-ig köti megállapodás a Ferrarihoz.

Adrian Campos, a Forma-1 első spanyol futamgyőztesének menedzsere szerint Alonso jövőre még mindenképpen a Renault csapatánál marad, "azonban 2005-ben minden megoldás elképzelhető" - tette hozzá.

Az As úgy értesült, hogy az olaszok 10 millió eurót hajlandók fizetni a spanyol pilótáért - bár a Ferrari ezt is tagadta. Alonso távozását látszik alátámasztani az is, hogy a versenyző elégedetlen csapatával. "Ha továbbra is így dolgozunk, sose leszünk világbajnokok!" - fakadt ki.

Alonso és a vezetők között az vezetett nézetkülönbséghez, hogy a Renault új motorját az olasz Jarno Trulli használja, holott ő rosszabbul szerepelt eddig az idén. "Minden csapatnál a jobbik pilóta kapja az erősebb motort, csak a Renault-nál van ez másképp" - vélekedett a Marca.