Alonso a Ferrarinál?

2003.09.30. 14:30
A Forma-1 történetének legfiatalabb GP-győztese, a spanyol Fernando Alonso elégedetlen jelenlegi csapatánál a Renault-nál jelenlegi helyzetével. Ugyanakkor a Ferrari tárt karokkal várná amennyiben Michael Schumacher visszavonul.
A spanyol lapok szerint könnyen elképzelhető, hogy - bár az illetékesek ezt cáfolják - a 22 éves Fernando Alonso hamarosan a Ferrarihoz szerződik, amennyiben Michael Schumacher visszavonul. A maranellói csapat állítólag 10 millió eurót is áldozna a Forma-1 legfiatalabb GP-győzteséért.

A német klasszis ugyan idén hosszabbította meg 2006-ig kontraktusát az olasz istállónál, szakemberek úgy vélik, ha Szuzukában begyűjti hatodik világbajnoki címét - ehhez mindössze egy pontot kell szereznie -, előbb is abbahagyhatja a versenyzést. A brazil Rubens Barrichellót jelenleg 2004-ig köti megállapodás a Ferrarihoz.

Adrian Campos, a Forma-1 első spanyol futamgyőztesének menedzsere szerint Alonso jövőre még mindenképpen a Renault csapatánál marad, "azonban 2005-ben minden megoldás elképzelhető" - tette hozzá.

Az As úgy értesült, hogy az olaszok 10 millió eurót hajlandók fizetni a spanyol pilótáért - bár a Ferrari ezt is tagadta. Alonso távozását látszik alátámasztani az is, hogy a versenyző elégedetlen csapatával. "Ha továbbra is így dolgozunk, sose leszünk világbajnokok!" - fakadt ki.

Alonso és a vezetők között az vezetett nézetkülönbséghez, hogy a Renault új motorját az olasz Jarno Trulli használja, holott ő rosszabbul szerepelt eddig az idén. "Minden csapatnál a jobbik pilóta kapja az erősebb motort, csak a Renault-nál van ez másképp" - vélekedett a Marca.