Árpád
-2 °C
3 °C

Montoya csak káromkodott a futam után

2003.09.30. 12:14
A BMW vezetése az időjárásra és a szerintük alaptalan büntetésre hárítja hétvégi kudarcát, egyszersmind Montoya világbajnoki címének elvesztését. Arról azonban hallgatnak, hogy miért nem óvtak, amikor Schumacher a tiltás ellenére megelőzte Panist.
Nagy esélyt szalasztott el a Williams-BMW a hétvégi Indianapolisi futamon, amelyiken a szakértők a csapat versenyzőit tartották favoritnak. A vb-pontverseny második helyén álló kolumbiai Montoya maga is úgy vélte, hogy a címvédő Schumacher elé kerülhet. "Élete legfontosabb versenyének" tartotta az Amerikai Nagydíjat - kellemes emlékei is fűződtek a pályához -, amiből aztán élete legnagyobb csalódása lett.

Montoya: nem tehetek róla

A hatodik hely után a lapok szerint folyamatosan káromkodott, mindössze annyi idézhetőt jegyzett meg, hogy "minden elveszett, és nem tehetek róla".

Sokkal közlékenyebb volt nála Mario Theissen, a BMW sportigazgatója. Theissen nem titkolta, hogy rögtön a verseny után néhány üveg vörösbor mellett értékelte önmagában a futamot. Aztán a Bildben le is írta a véleményét a kudarcról. Elöljáróban hangsúlyozta: "az egész éves megfeszített munkánk veszett kárba másfél óra alatt".

"Nem értem, miért kellett bűnhődnie Montoyának"

Theissen az időjárásban és a szerinte alaptalan büntetésben látja a bukás okát. "Teljesen normális versenybaleset volt Montoya és Barrichello között, nem értem, miért kellett emiatt bűnhődnie Montoyának"- magyarázta.

Theissen hozzáteszi, hogy a gumiszállítójuk, a Michelin ezen a pályán végezte a legnagyobb munkát a tél óta - jól is haladtak a fejlesztéssel -, mégsem sikerült jó abroncsokat előállítania az esős felületre, valószínűleg nem is igazán készültek fel a vizes pályára.

Megelőzni a Ferrarit

"Most már kizárólag az lehet a célunk, hogy a konstruktőrök között megszerezzük az első helyet, ami kiváló alap lehet a jövő évre nézve. Mert azt mindenképpen bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megszorítani a Ferrarit" - összegzett a sportvezető, és szerinte a hárompontos hátrány könnyedén ledolgozható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?