Senkinek sem kell az egykori világbajnok

2003.10.08. 12:47
Miután kirúgták a BAR-Honda csapatától, úgy tűnik senkinek nem kell az 1997-es Forma 1-es világbajnok Jacques Villeneuve. Még Bernie Ecclestone sem tudta "eladni" sehova.
Jacques Villeneuve szeptember közepén nem vállalta, hogy egy különleges verseny keretében dőljön el, ki lesz Jenson Button társa jövőre a BAR-Hondánál. Akkor úgy érezte, ez a módszer fiatal, feltörekvő versenyzőknek való. Ma már minden bizonnyal bánja, hogy nem élt a lehetőséggel.

A hat évvel ezelőtti világbajnok eddig ugyan az F-1 legjobban fizetett versenyzői közé tartozott évi 18 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) keresetével, csapata kijelentette, nem kíván vele szerződést hosszabbítani, helyette a japán Takuma Sató lesz Button csapattársa.

Villeneuve hanyatlása
Villeneuve 1997-ben egy Williams-Renault-val világbajnok lett, majd 1999-ben igazolt a BAR-hoz, amellyel néhány dobogós helyezésen kívül nem tudott komoly eredményeket elérni, és egyetlen győzelmet sem szerzett.

Mostanra úgy tűnik még Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú vezetője sem tud segíteni az 1997-es világbajnoknak, hogy a BAR-Honda után új csapatot találjon magának. "Mindent megpróbáltam, hogy Jacques az F1-ben maradhasson, de az az igazság, hogy senkinek sem kell" - mondta az angol milliárdos.

Így minden bizonnyal a hétvégi Japán Nagydíj lesz egyelőre a 32 éves kanadai sztár utolsó Forma-1-es futama.