Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Frentzent akarja Eddie Jordan

2003.10.13. 16:55
Német lapértesülés szerint Eddie Jordan szerződést ajánlott az egyik legtapasztaltabb Forma-1-es versenyzőnek, Heinz-Harald Frentzennek. Azt egyelőre nem tudni, hogy első- vagy második számú pilótaként számít a a csapattulajdonos a visszavonulását fontolgató németre.
"Szeretném, ha visszatérne hozzánk" - idézte az Auto Bild a Jordan-Ford főnökét, aki két héttel ezelőtt Baumgartner Zsoltnak tette meg ajánlatát. Abban kinyilvánította elégedett az első magyar Forma-1-es pilótával, de körülbelül nyolcmillió dollárt, vagyis kétmilliárd forintnak megfelelő összeget kellene adnia annak érdekében, hogy övé lehessen az egyik autó.

Az istálló és Frentzen kapcsolata a 2001-es szezon közepén viharosan ért véget, a pilóta később jogi úton próbált elégtételt venni. Az egykor Williams-t is kormányzó német versenyző távozása után a Prost alkalmazásába került, majd az Arrows-nál próbált szerencsét. Tavaly került vissza a Sauberhez, ahol pályafutása indult. Az indianapolisi futamon a mezőny egyik leggyengébb autójával végzett a harmadik helyen.

Az Auto Bild úgy tudja: Frentzen évi kétmillió dolláros fizetést kér, s ezen felül biztosítékokat vár arra, hogy a pénzszűkében lévő csapat megerősödik anyagilag. Ha ez nem valósul meg, akkor a 36 éves pilóta ragaszkodik eredeti terveihez, és a német túraautós bajnokságban folytatja pályafutását, ahol a Forma-1-et nemrégiben elhagyó Jean Alesi is versenyez.