Piroska
-2 °C
5 °C

Villeneuve-öt szeretné a Renault

2003.10.14. 10:58
A Renaultnál úgy gondolják, 2005-ben visszatérhet az istálló egykori világbajnoka Jacques Villeneuve, aki a jelenlegi állás szerint jövőre csapat nélkül marad. Bernie Ecclestone Forma-1 vezér közben a Kanadai Nagydíj fennmaradásáért küzd.
Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke nem tartja kizártnak, hogy 2005-től szerződtetik a BAR-Hondától nem rég menesztett kanadai Jacques Villeneuve-öt.

"Szégyen lenne, ha végleg el kellene búcsúznia a sorozattól. Nagy rajongója vagyok Jacques-nak. Ha a jövő évi világbajnokságra nem jut szerződéshez, akkor sem lesz nagy gondban, mert biztosan lesznek ajánlatai a 2005-ös szezonra. Ki tudja, talán a Renault-hoz kerül?" - mondta az olasz vezető.

Villeneuve vehetné át Alonso helyét

Villeneuve 1997-ben a Williams-Renault versenyzőjeként nyerte meg a Forma-1-es világbajnokságot. Jövőre az olasz Jarno Trulli, valamint Fernando Alonso szerepel majd ismét a Renault-nál, de a spanyol klasszist hírbe hozták a Ferrarival, a vasárnap óta már hatszoros világbajnok német Michael Schumacher esetleges utódjaként.

Bernie Ecclestone nem akar megválni a Kanadai Nagydíjtól, ezért arra kérte Max Mosley FIA-elnököt, hogy a tervezettnél később hozzák nyilvánosságra a jövő évi Forma-1-es versenynaptárt. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tanácsa szeptember 11-én ideiglenes műsorral állt elő, mely szerint a 17 verseny lesz a sorozatban.

Gyorsan változik Ecclestone álláspontja

Augusztus 15-én pedig maga Bernie Ecclestone közölte: "Megerősíthetem, hogy küldtünk egy levelet a futam főszervezőjének, hogy a FIA Forma-1-es világbajnokság kanadai eseménye nem kerül be a 2004-es naptárba. Ennek oka, hogy a kanadai kormány hatályba léptette a dohányipari szponzorációra vonatkozó teljes tilalmat. A promóterrel kötött szerződésünkben szerepel egy olyan kikötés, hogy amennyiben ez megtörténik, jogunk van kihagyni a versenyt. A Belga Nagydíj is emiatt maradt ki a 2003-as futamok sorából".

A 2004-es nem hivatalos versenynaptár:
március 7. - Ausztrál Nagydíj (Melbourne)
március 21. - Malajziai Nagydíj (Szepang)
április 4. - Bahreini Nagydíj (Bahrein)
április 25. - Európai Nagydíj (Nürburgring, Németország)
május 9. - Spanyol Nagydíj (Barcelona)
május 23. - Monacói Nagydíj (Monte-Carlo)
június 6. - San Marinó-i Nagydíj (Imola)
június 20. - Egyesült Államok Nagydíja (Indianapolis)
július 4. - Brit Nagydíj (Silverstone)
július 11. - Francia Nagydíj (Magny-Cours)
július 25. - Német Nagydíj (Hockenheim)
augusztus 15. - MAGYAR NAGYDÍJ (Hungaroring)
augusztus 29. - Belga Nagydíj (Spa-Francorchamps)
szeptember 12. - Olasz Nagydíj (Monza)
szeptember 26. - Kínai Nagydíj (Sanghaj)
október 10. - Japán Nagydíj (Szuzuka)
október 24. - Brazil Nagydíj (Sao Paulo)