Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

1,1 milliárdért lehet Minardit vezetni

2003.10.29. 15:32
Az olasz Gianmaria Bruni várhatóan ötmillió dollárt - 1,1 milliárd forintot - fizet a Minardinak, hogy 2004-ben az egyik versenyzője lehessen. A Jordan ugyanakkor mégsem kap motorokat a Mercedestől, így akár Baumgartnerrel, akár nélküle, de csak az idei motorral indulhat a 2004-es világbajnokságon.
Az instabil anyagi helyzetben lévő Minardi istálló kénytelen pénzért kiadni az autóit. Idén a két fekete autót Jos Verstappen és Nicolas Kiesa vezették, de jövőre egyiküktől minden bizonnyal megválik az istálló.

Bruni is tesztpilótából lehet versenyző

Az új versenyző az idei Minardi-tesztpilóta, a 22 éves, olasz Gianmaria Bruni lehet, akinek szponzorai az f1racing című internetes site információi szerint ötmillió dollárt (1 milliárd 93 millió forintot) kínálnak a Forma-1-es ülésért.

Közismert, hogy Baumgartner Zsolt, aki idén két F-1-es futamon indulhatott és a Jordan tesztpilótája volt, hasonló helyzetben van - ha a támogatói elég pénzt adnak, a Jordannél versenyezhet 2004-ben - , és a Bruni-szerződés árát látva valószínűsíthető, hogy a magyar F-1-es pilótának, - korábbi információinknak megfelelően - hasonló összeget kellene fizetnie.

Csakúgy, mint a Minardinak, a Jordannak is alacsony - állítólag "csak" 45 millió dollár - a költségvetése a következő szezonra, így kénytelen továbbra is Ford motorokkal rajthoz állni a világbajnoki futamokon.

Ingyenreklámot akart a Mercedes

Eddie Jordan csapatfőnök a jobb eredmények miatt a Mercedestől akart erősebb és megbízhatóbb motorokhoz jutni, de úgy tűnik, ez a terve meghíúsult, pedig már csak a szerződést kellett volna áláírniuk a feleknek. Jordan szerint a német multinacionális vállalat telhetetlensége miatt esett kútba az üzlet.

"Dühítő, hogy a tárgyalások közben tízmillió euróért ígért nekünk motorokat a következő szezonra a Mercedes, a konkrét szerződésen viszont már egy sokkal nagyobb összeg szerepelt. Ráadásul a németek még reklámfelületet is akartak az autóinkon, ingyen. De erről szó sem lehet" - jelentette ki felháborodva az ír istállótulajdonos az angol People magazinnak.

Mindez azt jelenti, hogy a Jordan versenycsapatnak a következő évben is be kell érnie a gyenge Ford erőművekkel, az angol cég ugyanis még több pénzért sem hajlandó jobb, a Jaguar által használt motorokat szállítani.