Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Williams: Michael Schumachert akarom

2003.11.21. 13:21
Az angol csapatvezető a hatszoros világbajnok megszerzésén dolgozik, de nincs sok esélye. Webber viszont szívesen menne.
A McLaren-Mecedes a hét elején hivatalosan is megerősítette , hogy a 2005-től kezdve Juan Pablo Montoya lesz az egyik versenyzője. A bejelentés után azonnal megindultak a találgatások, kivel fogja a kolumbiait helyettesíteni eddigi csapata, a Williams.

Nem kevesebb, mint nyolc pilóta neve merült föl, melyek közül Mark Webber pénteken el is ismerte, tárgyalt az angolokkal.

Webber a legesélyesebb

"Hazudnék, ha azt mondanám, nem ültünk le beszélgetni a williamsesekkel, de mivel 2005-ig a Jaguarhoz köt a szerződésem, ezek még nem voltak komoly tárgyalások" - nyilatkozta Melbourne-ben a 26 éves versenyző, aki azt sem tagadta, szívesen felcserélné a zöld autót egy kék-fehérre. "Nincs a világon olyan autóversenyző, aki ne akarna egy középcsapattól a nyerő Williams-BMW-hez igazolni" - jelentette ki Webber.

A Williams tulajdonosa, Sir Frank Williams is biztosan örülne, ha sikerülne a Jaguartól elcsábítania Webbert, de az igazi sikernek azt tekintené, ha Michael Schumacher lenne az egyik pilótája.

"Schumacher leigazolása nem csupán álom"

Sir Williams nagy tisztelője a hatszoros világbajnoknak, és még mindig nem tett le arról, hogy egyszer szerződteti a német klasszist.

"Még mindig szeretném megszerezni Michael Schumachert, bízom benne, hogy valamikor a csapatomnál fog versenyezni. Higgyék el, ez nem egy álmom, arra törekszem, hogy sikerüljön a tervem" - mondta a 61 éves csapatvezető.

"Az utóbbi időben rá kellett jönnöm, hogy Schumacher minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője. Ő a legfelkészültebb pilóta, aki valaha is indult az F-1-ben" - indokolta meg választását Williams.

A csapatfőnök terve persze szinte lehetetlen, hiszen Schumacher megállapodása a Ferrarival 2006-ig szól, ráadásul a német világbajnok évente 45 millió eurót (11,5 milliárd forinot) keres, amely bármely másik csapat számára szinte megfizethetetlen.