Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Osztrák licenccel osztrákként indulna Baumgartner az F-1-ben

2003.11.24. 19:03
Az osztrák versenyzői engedély gyakorlatilag azt jelenti, hogy a magyar pilótát osztrákként regisztrálnák az F-1-es futamokon. Minden a magyar szponzorokon múlik.
Amint arról korábban már beszámoltunk , elképzelhető, hogy a jövő évi Forma-1-es szezonban osztrák versenyzői licenccel állhat rajthoz az első magyar F-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt.

Lapunk az MTI információja utána megkereste Frank Tamást, a pilóta menedzserét, azt tudakolva, mit is jelentene pontosan az osztrák licencre való átállás.

"olyan lenne, mintha osztrák színekben indulna"

"Ha Baumgartner Ausztriában kiadott versenyzői licenccel állna rajthoz az F-1-es futamokon, az olyan lenne, mintha osztrák színekben indulna. A rajtrácson például az osztrák zászló állna a kocsija mellett, a hivatalos kiadványokban osztrák indulóként lenne feltüntetve, sőt, ha versenyt nyerne, az osztrák himnuszt játszanák le, és nem a magyart" - tájékoztatott Frank Tamás.

A menedzser hangsúlyozta viszont, hogy Baumgartner semmiképpen sem akar osztrák színekben indulni, de lehet, hogy mégis erre kényszerül.

"ez is egy lehetőség"

"Zsoltot már régóta támogatják osztrák szponzorok is, ezért természetes, hogy most, a Forma-1 kapujába érve is vannak jelentkezők. Ezek közül néhány viszont csak abban az esetben állna a pilóta mögé, ha az osztrák licenccel indulna. Ha nem akad elég magyar támogató, akkor ezt a lehetőset is meg kell fontolnunk" - magyarázta Frank, miért is vetődött fel a külföldi licence kérdése.

Ezek után tehát nyilvánvalónak tűnik a helyzet: ha magyar szponzorok juttatják a Forma-1-be Baumgartnert, akkor magyarként, ha pedig osztrákok, akkor osztrákként indul majd.

Kellenek a magyar szponzorok

Frank Tamás a támogatókkal folytatott tárgyalások állásáról nem kívánt közelebbi információkat adni, ám mint kiderült, hatalmas felelősség hárul a hazai szponzorokra, hiszen rajtuk múlik, továbbra is lesz-e Magyarországnak F-1-es pilótája.

Ha megadják a kellő összeget, talán igen, viszont ha nem, akkor előfordulhat, hogy a 2004-es futamokon Baumgartner Zsolt neve mellett az osztrák piros-fehér-piros, nem pedig a magyar piros-fehér-zöld lobogó áll majd.