Auguszta
-3 °C
2 °C

Új riválist kaphat Baumgartner

2003.11.24. 17:11
A cseh Janis is tesztelhet a Jordannél, és ha megfelel, jövőre akár versenyző is lehet az íreknél. Az anyagilag rendkívül rossz helyzetben lévő istálló főnöke azt tervezi, hogy 2004-ben az autói minden futamon más-más reklámfeliratokkal állnak rajthoz.
Az anyagilag igen rosszul álló Jordan F-1-es istálló új lehetőséget talált arra, hogyan szerezhetne pénzt a gondjai megoldására.

Egy szponzor, egy verseny

A csapatfőnök, Eddie Jordan azt tervezi, hogy minden egyes futamra más-más szponzorral köt szerződést.

"A csapatom jövőjével kapcsolatban semmi biztosat nem tudok mondani. Pénzre van szükségünk, mindenféle lehetőséget megvizsgálunk. Az is elképzelhető, hogy minden versenyen más-más főszponzor neve tűnik majd fel a kocsikon" - nyilatkozta hétfőn az ír üzletember, aki annyit még elmondott, hogy a téli tesztek alatt kipróbálhatja az egyik autóját a cseh F-3000-es pilóta, Jaroslav Janis is.

Baumgartner Zsolt, Heinz-Harald Frentzen és Nick Heidfeld után így már a cseh versenyző is pályázik az istálló egyik helyére.

Frentzennek biztos háttér kell

Nem lehet pontosan megmondani, négyük közül ki a két legesélyesebb, de Baumgartner és Frentzen már kapott szerződésajánlatot. A magyar versenyző szerződtetését a szponzorokhoz kötték - ha sikerül megfelelő mennyiségű pénzt összeszednie a magyar menedzsmentnek, akkor övé lehet az egyik kocsi -, míg Frentzen csak akkor ülne a sárga autó volánja mögé, ha biztosított az alakulat jövője.

"Eddie Jordan szerződést ajánlott nekem, de amíg a Jordannek nincs motorszerződése és főszponzora a 2004-es szezonra, addig nem folytatjuk a tárgyalásokat. De természetes, hogy szeretnék a Forma-1-ben maradni, és az egyetlen lehetőségem a Jordan" - mondta a német pilóta.