A Toyotával tárgyal Ralf Schumacher menedzsere

2003.12.03. 16:13
A Williams 2005-től a felére csökkentené a fiatalabbik Schumacher fizetését, ezért Willi Weber máris felvette a kapcsolatot a japán csapattal. A Williams Barrichellót ültetné a német versenyző helyére.
A Williams egyik pilótája, Juan Pablo Montoya már két héttel ezelőtt aláírta a szerződését, amely 2005-től a McLaren-Mercedeshez köti, és lehetséges, hogy a kék-fehér alakulat másik versenyzője, Ralf Schumacher is távozik a következő szezon végén.

A német Express című lap úgy tudja, hogy holtpontra jutottak a tárgyalások az angol istálló vezetői és Willi Weber, a Schumacher-fivérek menedzsere között.

A fiatalabbik Schumachernek a 2004-es szezon végén jár le a szerződése, melynek értelmében évente 12 millió eurót (körülbelül 3,3 milliárd forintot) kap a csapattól, ám ezt az összeget Sir Frank Williams drasztikusan csökkenteni akarja, 2005-től kezdve mindössze 5-6 millió eurót fizetne a németnek.

Természetesen ezt kevesli Ralf Schumacher, de méginkább a menedzsere, aki a két Schumacher éves jövedelmének egyaránt 20-20 százalékát kapja, vagyis az ő bevételei is jelentősen megcsappannának.

Weber persze tudja, hogy a Williams-BMW-nél jobb autót nem találhat Ralfnak, de az Express szerint máris felvette a kapcsolatot a Toyota fejeseivel.

A Forma-1-es csapatok közül a Toyota működik a legnagyobb költségvetéssel - a japán gyár jövőre 500 millió eurót költ F-1-es istállójára -, amelyből reményei szerint jóval több mint 6 milllió euró jutna a fiatalabbik Schumachernek is.

Sir Frank Williams persze nem esett kétségbe a hír hallatán, a már korábban, Montoya helyére megkörnyékezett Mark Webber mellé az Express szerint Rubens Barrichellót ültetné a 2005-ös szezonra, hiszen kettejük éves fizetése összesen sem érné el a 12 millió eurót.